PÅ PODIET PÅ CHAMPS-ÉLYSÈES: Rafal Majka sikret seg klatretrøyen og vant to etapper under Tour de France. AFP PHOTO / POOL / JEROME PREVOST
PÅ PODIET PÅ CHAMPS-ÉLYSÈES: Rafal Majka sikret seg klatretrøyen og vant to etapper under Tour de France. AFP PHOTO / POOL / JEROME PREVOST

Supertalent forlenget med Tinkoff-Saxo

Rafal Majka får ny kontrakt etter et eventyrlig Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rafal Majka (24) har imponert stort for Tinkoff-Saxo. I fjor ble han nummer sju i Giro d'Italia og i år ble han nummer seks.

Deretter ble han tatt ut til Tour de France mot sin vilje. Det endte med to etappeseire og klatretrøyen for polakken.

Bjarne Riis hentet Majka til laget i 2011, og nå har han skrevet under på en ny treårskontrakt.

– Jeg er veldig glad for å kunne fortelle at vi har forlenget Rafals kontrakt. Han hadde fremdeles ett år igjen av den, men han fortjente en forlengelse for sin innsats i år og under Touren. Han har utviklet seg solid og raskt de siste sesongene. Jeg vet hvor hardt Rafal har jobbet under sesongen, og han fortjener definitivt en plass på laget, sier Riis.

Han forventer store ting av 24-åringen

– Måten Rafal presterte på under Touren, etter å ha kommet fra en tøff Giro, viser at det er realistisk å ta sikte på podiet i Grand Tours. Han er fremdeles ung, han kan fremdeles forbedre seg og bli enda bedre, men han vil bli en nøkkelrytter for oss, sier Riis.

Lageier Oleg Tinkov er oså henrykt over avtalen.

– Rafal er en av de yngste og mest talentfulle rytterne i feltet. Han har åpenbart en stor fremtid foran seg. Det er en glede for laget å ha en så dyktig rytter som Rafal de tre neste årene. Han er kapabel til å vinne Grand Tours en dag, og jeg er helt sikker på at laget vårt er det beste stedet for ham å utvikle seg og få erfaring, sier den eksentriske lageier.