Young-dobbel da Manchester United slo Real Madrid 3-1

Sett bort i fra en liten down-periode i 2. omgang var det Manchester United som var det beste laget i lørdagens treningskamp mot Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man. United - Real Madrid 3-1

Se alle scoringene nedover lang sidens høyre flanke!

Se sammendrag øverst!

Foran 109.000 tilskuere møtes Real Madrid og Manchester United til treningskamp på ærverdige Michigan Stadium i Ann Arbor lørdag kveld.

Etter 90 minutter med noe laber, men tidvis god kvalitet var det Louis van Gaal og Manchester United som kunne juble for tre nye poeng og finaleplass i International Championship Cup.

Halvtam åpning
Etter et par rolige åpningsminutter, var det Manchester United som kom best i gang «over there». De rødkledde fra England prøvde seg med noen lekre kombinasjoner, men hverken Danny Welbeck eller Wayne Rooney greide å komme seg helt gjennom det spanske forsvaret.

Ellers var det første kvarteret preget av en del balltap fra begge lag, og hverken Manchester United eller Real Madrid så ut til legge alt for mye i det. Darren Fletcher var den første som fikk publikum til å reise seg med et skudd fra like utenfor 16-meteren i det 16. minuttet, men forsøket fra skotten strøk Casillas' høyre stolpe.

Young-dobbel sørget for United-ledelse til pause
Fem minutter seinere knallet Ashley Young inn 1-0 etter fint United-spill. Etter en helflikk fra Rooney, gikk ballen via Fletcher og Welbeck før Young fikk æren av å avslutte det herlige angrepet med å sette ballen i Casillas korte hjørne.

Kort tid etter Youngs ledermål utlignet walisiske Gareth Bale på straffe. Straffen kom etter at Michael Keane måtte bruke ulovlige midler for å stoppe Bale, som var i full fart på vei mot mål.

Ti minutter før pause sørget Ashley Young for at det stod 2-1 til United. Kantspilleren slo en innoverskrudd ball mot mål, og først så det ut som om ballen var innom pannebrasken til Rooney før den gikk inn. Reprisen viste derimot at ballen trolig ikke var innom den engelske landslagsspissen, og dermed ble målet kreditert Ashley Young.

Til pause stod det altså 2-1 til Manchester United, som også hadde vært det beste laget så langt. Real Madrid så tafatte ut, og det var Louis van Gaals gutter som hadde tatt initiativet.

Real Madrid løftet seg
Bare ett og et halv minutt ut i 2. omgang kom Real Madrids første sjanse. Lynhurtige Bale forserte på venstresiden og fikk lagt ballen inn til Isco. Men forsøket fra 22-åringen fikk via et United-bein og rett i klypene på en våken De Gea i målet.

Etter pausen så Real Madrid noe piggere ut og etter hvert som minuttene gikk fikk de spanske gigantene er lite overtak på kampen. Men de store sjansene uteble. Et Bale-frispark i det 54. minuttet strøk De Geas venstre stolpe, og dermed stod det fortsatt 2-1 da kampuret passerte 60 minutter i Michigan.

Jevnet seg noe ut
Louis van Gaal lot etter hvert flere unggutter slippe til, blant annet forrige pre-seasons stjerneskudd Jesse Lingard. Luke Shaw hadde erstattet Young i pausen og eutover i omgangen kom også mer rutinerte Javier Hernández og Shinji Kagawa på banen.

Om det var de mange byttene som førte til at Real Madrid hadde tatt kommandoen er ikke godt å si, for utover i omgangen skjerpet «de røde djevlene» seg noe. Og da det gjenstod 20 minutter kunne innbytter Hernández økt United-ledelsen, men avslutningen ble for svak og Casillas plukket enkelt opp ballen som kom trillende imot ham.

Hernández økte United-ledelsen
Fem minutter seinere byttet Carlo Ancelotti inn Cristiano Ronaldo, med et håp om at portugiseren skulle gi Real et lite løft. Det greide superstjernen ikke, og drøye ti minutter før slutt var det heller Manchester United som viste seg fram på sitt beste. Et innlegg fra Kagawa var helt perfekt, og Hernández scoret forholdsvis enkelt fra kort hold.

På stillingen 3-1 ebbet kampen ut, en kamp der både tempoet og kvaliteten beviste at det ennå er et par uker igjen til alvoret starter.

Slik startet lagene:
Manchester United: De Gea, Keane, Jones, Evans, Valencia, Herrera, Fletcher, Young, Mata, Rooney, Welbeck.
Real Madrid: 
Casillas, Arbeloa, Pepe, Nacho, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Illarramendi, Isco, Modric, Carvajal, Bale.