REDDET ETT POENG: Sogndals svenske debutant Tom Söderberg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
REDDET ETT POENG: Sogndals svenske debutant Tom Söderberg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Debutant reddet Sogndal med kanonscoring

Strømsgodset ledet i 75 minutter, men så dukket Tom Söderberg opp inne i Godset-feltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Sogndal 1-1

Se målene fra kampen i videovinduet øverst!

Strømsgodset tok kommandoen og dominerte fra start. I det ellevte minuttet ga Marvin Ogunjimi hjemmelaget ledelsen 1-0.

Men sju minutter før slutt gjorde svenske Tom Söderberg livet surt for drammenserne da han dunket inn utligningen bak Kwarasey i Godset-målet.

Olsson: – Et veldig viktig poeng
– Vi mister litt energi og Sogndal gjør en vanvittig bra jobb, som gjør at vi mister litt balltempo. Vi har oss selv å takke i dag, som ikke klarte å utnytte de sjansene vi hadde til å score flere mål, sier Godset trener David Nielsen til C More.

Sogndal-trener Jonas Olsson var en lettet mann etter å ha sett sin landsmann Söderberg knalle inn 1-1 fem minutter før slutt.

– Et veldig viktig poeng for oss. Vi har hatt mye uflaks i det siste, så dette var viktig, konstaterte svensken.

Godset-kjør i starten
Det var hjemmelaget som stod for den første målsjansen på Marienlyst. Marvin Ogunjimi prøvde seg fra kort hold, men takket være en pigg Mathias Dyngeland i Sogndal-målet, slapp sogndølene med skrekken.

Like etter viste mye omtalte Martin Ødegaard - som hadde dratt representanter fra både Barcelona og Bayern München til Drammen denne lørdags ettermiddagen - seg frem med noen fiffige detaljer ute på høyrekanten.

Etter et par feite Strømsgodset sjanser innledningsvis glapp det til slutt for Sogndal-forvaret. En oppmerksom Lars Christopher Vilsvik fant Marvin Oginjimi i bakrommet, som enkelt trillet ballen gjennom beina på Dyngeland til 1-0.

Ødegaard (15) med flere lekre detaljer
De fartsfylte tendensene i åpningsminuttene fortsatte utover i 1. omgang, men sett vekk i fra en halvsjanse fra Sogndals Ulrik Flo, var hjemmelaget som stod for målsjansene. Både Flamur Kastrati og Ogunjimi hadde muligheten til å øke Godset-ledelsen, men da kampuret passerte halvtimen var det fortsatt bare scoret ett mål i Drammen.

Mot slutten av den første omgangen hadde det roet seg litt ute på kunstgressmatten, og da lagene tuslet i garderoben etter 45 artige minutter stod det 1-0 på resultattavlen på Marienlyst. 15 år gamle Martin Ødegaard fikk ikke noe gratis av Sogndal-spillerne i 1. omgang, og slet noe med å finne seg skikkelig til rette. Noen lekre detaljer vartet unggutten uansett opp med, så vel som han la ned et godt stykke defensivt arbeid.

Semb: – Veldig fortjent at Godset leder
– Jeg synes vi sliter i starten, men etter hvert synes jeg at vi demmer bedre opp, sa Sogndal-kaptein Rune Bolseth til C More før han gikk i garderoben i pausen.

Kapteinkollega og Godsets Adam Larsen Kwarasey var mye godt enig i kampbildet Bolseth skisserte.

– Vi har ballen veldig mye og skaper mye sjanser i starten. Men på slutten skaper vi ikke så mye, så det må bli bedre i 2. omgang, kom det fra keeperen.

– Det er veldig fortjent at Strømsgodset leder, men dominansen avtok litt etter hvert, oppsummerte C More-ekspert Nils Johan Semb.

Kastrati og Sarr føk i hverandre
Om dominansen avtok noe før pause, var den tilbake tidlig i 2. omgang. Ødegaard var mer på hugget og driblet ved et tilfelle både to og tre Sogndal-spillere på rappen. Men sjanser var det lite av det første kvarteret, og i det 62. minuttet ble også kampens profil Martin Ødegaard byttet ut.

Underholdning skulle publikum likevel få etter en drøy times spill. Kastrati ble taklet av Babacar Sarr, og så ut til å ha fryktelig vondt. Det provoserte Sarr, og de to røk i tottene på hverandre. Kastrati nikket så mot ansiktet til Sarr, som med de vakreste Hollywood-bevegelsen gikk rett i bakken. Til slutt skværet de to kamphanene opp, etterfulgt av at dommer Johansen tildelte de to hvert sitt gule kort.

Kanonscoring fra Sogndal
I minuttene som fulgte, var det Godset som var nærmest scoring. Ti minutter før slutt kunne Ulrik Flo utlignet, men alene med Kwarasey, ble 25-åringen stresset og sjansen endte opp i ingenting.

Men så: Sju minutter før slutt slo Sogndal-keeper Dyngeland et langt frispark inn i Godsets 16-meter. Babacar Sarr fikk headet ballen ned til debutant Tom Söderberg, som dunket til og satt kula i krysset fra drøye fem meter. Dermed stod det 1-1 i Drammen!

Etter noen hektiske avslutningsminutter, ebbet kampen ut og de to lagene måtte nøye seg med å dele poengene seg imellom.

Sjekk fullstendig kampfakta på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Strømsgodset: Kwarasey, Storbæk, Vilsvik, Høibråten, Hamoud, Kastrati, Wikheim; Fossum, Abu, Ødegaard, Ogunjimi.
Sogndal: Dyngeland, Teniste, Utvik, Patronen, Haugen, Bolseth, Flo, Söderberg, Strand, Sarr, Psyche.