SOVEHJERTE: Petter Northug la seg, men sovnet ikke, etter målgang under Lysebotn Opp. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SOVEHJERTE: Petter Northug la seg, men sovnet ikke, etter målgang under Lysebotn Opp. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Brannalarmen gikk - Northug sov

– Dette beskriver hvor godt sovehjerte familien Northug har.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ingenting i veien med Petter Northugs sovehjerte. To ganger i natt gikk brannalarmen på hotellet han bor på i Sandnes.

Gjester på 120 rom på hotellet bråvåknet av brannalarmen og evakuerte. Men mens landslagsløperne Finn Hågen Krogh, Eirik Brandsdal og Pål Golberg sto ute og hutret, merket ikke Northug noe.

På morgenkvisten gikk alarmen nok en gang, men Northug og lillebror Even sov seg gjennom den også.

– To blad Northug sov gjennom hele seansen. Petter og lillebror Even har en utrolig evne til å kutte ut alt rundt dem, sier manager Are Sørum Langås til aftenposten.no.

Det var heldigvis falsk alarm, men hendelsen sier litt om Northugenes evne til å koble ut omverdenen.

– Dette beskriver hvor godt sovehjerte familien Northug har, og jeg opplevde det samme da jeg delte rom med pappa John under NM på Lillehammer i år. Han lå i overkøya og jeg hørte at han slo av lyset og sa et eller annet. Da jeg begynte å svare, hørte jeg at han snorket. Det går på sekundet. Det er som narkose. En fantastisk avbryter.