GJORDE INNTRYKK: Lagkameratene reagerte sterkt da stjernen Paul George pådro seg et stygt brudd.
GJORDE INNTRYKK: Lagkameratene reagerte sterkt da stjernen Paul George pådro seg et stygt brudd.

Lagkameratene tok til tårene etter marerittskade på NBA-stjerne

Paul George mister VM for USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske landslaget er i forberedelsene til VM i basketball som går av stabelen i Spania i slutten av august.

I natt mistet storfavorittene en av sine viktigste brikker. Paul George har tatt steget opp blant de aller beste spillerene i NBA. Indiana Pacers-stjernen har de siste to sesongene ført laget sitt til semifinale i sluttspillet og stått for noen fantastiske dueller mot Lebron James.

Mister VM
I sommer skulle George også ta en lederrolle på det amerikanske landslaget som jakter gull i VM i Spania. Så langt kommer imedertid aldri 24-åringen.

I nattens interne kamper skadet George seg grusomt. I et forsøk på å blokke Houston Rockets-spiller James Harden landet Georoge inntil stativet som holder kurven oppe. Resultatet ble et grusomt brudd.

Før reprisen kom var det vanskelig å se hvor alvorlig skaden var. Men det var tydelig på Georges lagkamerater på landslaget at noe forferdelig hadde skjedd.

Skulle vært en leder
Det amerikanske landslaget har foreløpig plukket ut 20 spillere som kjemper om en plass på det som til slutt skal bli en tropp på 12 spillere. George var regnet som sikker i troppen og sett på som en av de fremste spillerne, sammen med Oklahoma Thunders Kevin Durant, New Orleans Pelicans' Anthony Davies og Chicago Bulls' Derrick Rose (som selv ikke har spilt basketball siden november).

Får støtte av kolleger
Det er ennå for tidlig å snakke om hvor lenge forwarden er ute på grunn av skaden og det har også strømmet inn med lykkeønskninger til George fra hans kollegaer i NBA på sosiale medier.

Vær så snill og be for kompisen min PG. Hold motet hans oppe. Vi er her for deg, skriver Anthony Davies på Twitter.

– Har ingenting annet enn kjærlighet og respekt for deg. Vær sterk og vi skal alle be for deg. Ditt comeback kommer til å bli det beste gjennom tidene, skriver Kevin Durrant på Instagram.

Lebron James, som ikke skal være med i sommerens mesterskap ønsket også George god bedring og laget en montage av bilder hvor de to spiller mot hverandre på Instagram.

Stjernene kan bli borte
Skaden kan også få følger for senere mesterskap. Flere amerikanske journalister spekulerer nå rundt at de største stjernene kanskje vil frastå å stille opp for landslaget i fremtiden i frykt for skader.
VM starter 30. august og USA er sammen med vertsnasjon Spania de store favorittene.

RYSTET: De andre spillerne på banen var svært rystet etter at George ble liggende nede.
RYSTET: De andre spillerne på banen var svært rystet etter at George ble liggende nede.