25-åring døde i drukningsulykke på Notodden

En person falt i vannet fra en båt fortøyd ved Heddalsvannet på Notodden ved midnatt. Redningsdykkere kom raskt til stedet og iverksatte livreddende førstehjelp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en 25-åring fra Notodden som druknet natt til lørdag. Mannen hadde falt fra en båt eller falt fra en brygge ved Notodden sentrum på et sted som heter Nesøya.

Redningsdykkere var i vannet ti minutter etter at politiet fikk melding om ulykken og fant mannen raskt på ca. 12 meters dyp. Livreddende førstehjelp ble iverksatt, men livet sto ikke til å redde.  

Uklart hendelsesforløp

– Vi har ikke et helt klart bilde av hvordan dette har skjedd, men vi avhører vitner for å få en klarhet i hendelsesforløpet. Flere avhør er allerede gjort, men mange av personene på stedet er i sjokk, så dette arbeidet fortsetter, sier Idar Aaltvedt, operasjonsleder ved Telemark politidistrikt til TV 2.

Mannen skal ha falt over bord, eller falt fra brygga like over midtnatt og politiet fikk melding om ulykken klokken 00.09. 

– Vi fikk inn melding om at en mann hadde falt ut av en båt som lå ved brygga i sentrum, sa Aaltvedt til TV 2 tidligere natt til lørdag.

Lørdag ettermiddag hadde fortsatt ikke politiet noe klart bilde av hva det er som har skjedd. 

– Men vi etterforsker saken. Vi mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt forhold, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen til TV 2. 

Redningsdykkere  i beredskap

Det er Notodden bluesfestival i helgen og mye folk i sentrum. 

– I forbindelse med Notodden bluesfestivalfestivalen var det redningsdykkere like i nærheten som ble sendt til stedet. De fikk vedkommende raskt opp og startet livreddende førstehjelp, sier Aaltvedt.