KAN TA FYR: I KIna døde en kvinne 24. juli 2014 etter at iPhone-telefonen hennes ga henne elektrisk støt i løpet av natten. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Richard Drew.
KAN TA FYR: I KIna døde en kvinne 24. juli 2014 etter at iPhone-telefonen hennes ga henne elektrisk støt i løpet av natten. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Richard Drew.

Kvinne døde etter elektrisk sjokk fra sin egen iPhone

En 18 år gammel kvinne la iPhonen sin til lading ved sengen. I løpet av natten tok mobilen fyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordvest i Kina døde en 18 år gammel kvinne etter at mobiltelefonen hennes, en iPhone 4s, ble overopphetet og ga kvinnen et dødelig elektrisk sjokk.

Hun ble oppdaget av den eldre søsteren sin, som fant henne liggende i sengen livløs og med store brannskader. Ved siden av henne lå mobiltelefonen med en ødelagt skjerm, skriver The China Times.

Rettsmedisinere på stedet konkluderte med at kvinnen døde av elektrisk støt. 

Ikke første gang

Hendelsen er dessverre ikke unik. På samme tid i fjor døde en kinesisk flyvertinne da hun besvarte et anrop mens iPhonen hennes sto på lading. Det skal ikke ha vært en original iPhone-lader som ble brukt.

På andre siden av jorda, i Texas i USA, tok Samsung-telefonen til en 13-åring fyr etter at den skled under soveputen hennes mens hun sov. Mobilen ble ødelagt, men heldigvis var det bare puten som fikk brannskader og ikke jenta, skriver N.Y. Daily News.

Tok fyr i lomma

I 2012 kunne TV 2 fortelle om 17 år gamle Henri Helminen, som fikk seg et ordentlig sjokk på vei til jobben da iPhonen hans tok fyr i bukselommen.

Hele hendelsen ble filmet av overvåkingskameraet utenfor arbeidsplassen.

Henri fortalte at han hørte en lyd fra telefonen like før han kjente varmen i fra baklomma.

Samsung-smell

I mars i år fikk Christer Olsen (34) sjokk, da Samsung-telefonen hans - en Galaxy SII, ga fra seg små smellyder og hvorpå batteriet begynte å gløde, skrev DinSide.

Han hadde lagt mobilen til lading over natta, men våknet heldigvis av lydene, og fikk bert mobilen ut før den tok fyr. Da hadde den allerede laget brennmerker på soveromsgulvet.

Ikke lad om natten

På Norsk Brannvernforening sine hjemmesider oppfordrer de folk til å trekke mobilladeren ut av kontakten når oppladningen er fullført.

«Lading bør helst skje på dagtid mens det er folk til stede. Eventuelle produksjonsfeil eller skader på utstyret kan føre til brann. Pass på at utstyret ikke blir tildekket av tøy eller andre ting som øker faren for overoppheting og brann», oppfordrer Brannvernforeningen.