NY KLUBB: 33 år gamle Brede Hangeland skal den kommende sesongen spille for Crystal Palace. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NY KLUBB: 33 år gamle Brede Hangeland skal den kommende sesongen spille for Crystal Palace. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hangeland til TV 2: – Det blir ikke lett å få plass på laget

Fredag signerte Brede Hangeland en ettårskontrakt med Crystal Palace. Til TV 2 sier 33-åringen at han er henrykt over å få fortsette i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det føles veldig godt å ha signert for Crystal Palace, sier Hangeland til TV 2.

I vår rykket Hangeland og Fulham ned fra Premier League. Nordmannens kontrakt ble - etter en noe svak sesong - terminert ett år før tiden, og dermed måtte landslagskapteinen ut på klubbjakt.

– Det har vært en lang sommer med mye venting. Nå er jeg bare utrolig glad for å få sjansen i Palace og for å få fortsette karrieren i Premier League, sier Hangeland.

– Palace passer meg perfekt
I Crystal Palace skal han spille under Tony Pulis. Den tidligere Stoke-manageren er kjent for å bruke mye tid på defensiv organisering, noe som i følge TV 2s kommentator Øyvind Alsaker, passer Brede Hangeland perfekt.

– Det er et perfekt lag for ham, og jeg tror at han kan være perfekt for dem. Det kan fort bli et lykkelig ekteskap, sa Alsaker da overgangen ble kjent fredag.

– Det høres ikke så dumt ut det, sier Hangeland da han blir informert om Alsakers uttalelser.

Artikkelen fortsetter under den relaterte saken!

– Det var jo egentlig en del av begrunnelsen for at det ble Crystal Palace. De kjenner måten jeg spiller på. Samtidig vet de at en god defensiv organisering og et kompakt lag passer meg perfekt. Dessuten passer det jo fint i og med at de holder til i London, fortsetter midtstopperen.

– Gjenopplever guttedrømmen hver gang jeg går på banen
Hangeland har ikke fått noen lovnader om fast plass på laget og regner med at han må kjempe for plassen på lik linje med de andre spillerne.

– Det er alltid vanskelig å si. Palace kommer fra en god sesong i Premier League, og det blir ikke lett å få plass på laget. Men det er en del av fotballen. Man må gi alt på trening og ta vare på sjansene som kommer.

– Hva tenker du om å fortsette karrieren i Premier League?

– Når jeg var ferdig i Fulham måtte jeg ta et veivalg videre. I så måte er jeg ekstremt fornøyd med at jeg får muligheten til å fortsette i Premier League. Jeg gjenopplever guttedrømmen hver gang jeg går ut på banen for å spille en Premier League-kamp.

Har ikke tenkt på landslaget
– Kan overgangen til Crystal Palace gi karrieren din et løft?

– He he, det kan den nok. Det får vi se på. Jeg har allerede opplevd mer enn det jeg noensinne har drømt om, men jeg håper at jeg har mer å bidra med.

– Hva med landslaget?

– For å være helt ærlig har jeg foreløpig ikke tenkt så langt. Nå må jeg først komme meg inn igjen i hverdagen som fotballspiller, og så får vi ta det derfra.