BLE 40 ÅR: Forfatter Jan Roar Leikvoll døde brått 1. august 2014. Her er forfatteren under presentasjonen av Det Norske Samlagets høstliste 2010.
Foto: Berit Roald / Scanpix
BLE 40 ÅR: Forfatter Jan Roar Leikvoll døde brått 1. august 2014. Her er forfatteren under presentasjonen av Det Norske Samlagets høstliste 2010. Foto: Berit Roald / Scanpix

Forfatter Jan Roar Leikvoll er død

Forfatter Jan Roar Leikvoll døde brått fredag. Han ble 40 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Det Norske Samlaget skjedde dødsfallet brått og uventet. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men forlaget opplyser at Leikvoll var åpen om at han levde med en hjernesvulst store deler av livet.

Leikvoll var fra Frekhaug i Nordhordland og debuterte i 2008 med den kritikerroste romanen «Eit vintereventyr». I 2010 ble hans andre roman, «Fiolinane», nominert til Kritikerprisen og tildelt Ungdommens kritikerpris.

– Romanene «Fiolinane», «Bovara» og «Songfuglen» befestet han som en av de sterkeste og mest særpregede stemmene i ny norsk litteratur, skriver forlaget i en pressemelding.

Bøkene hans beskrives som kjennetegnet av «et brutalt, rått, men samtidig vakkert og følelsesmessig språk, der yttergrensene for menneskelig erfaring blir portrettert med nådeløs realisme».

Leikvoll mottok i 2013 både Bokhandelens forfatterstipend og den prestisjetunge Stig Sæterbakkens minnepris for sine tre første romaner. (©NTB)