SPÅR SUKSESSFULLT OPPHOLD: Øyvind Alsaker har stor tro på Brede Hangeland i Crystal Palace. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
SPÅR SUKSESSFULLT OPPHOLD: Øyvind Alsaker har stor tro på Brede Hangeland i Crystal Palace. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

TV 2s eksperter mener Hangeland og Palace er perfekt for hverandre

Øyvind Alsaker tror også at Crystal Palace-overgangen er godt nytt for landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brede Hangeland er klar for Crystal Palace, noe som betyr at den norske landslagskapteinen forlenger sitt Premier League-eventyr.

Etter seks og en halv sesong i Fulham ble det nemlig nedrykk i mai, men nå skal han altså spille under Tony Pulis' vinger på Selhurst Park.

– Det er et perfekt lag for ham, og jeg tror at han kan være perfekt for dem. Det kan fort bli et lykkelig ekteskap, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

Les også: Hangeland til Crystal Palace

Hangeland ankommer et Crystal Palace-lag som under Tony Pulis' solide lederskap klatret fra 20. til 11. plass i Premier League på kun få måneder, og Alsaker mener nettopp treneren kan være med på å gi landslagskapteinen et oppsving i karrieren.

– Det er gode nyheter for både ham og for landslaget, for også der har han begynt å vise svakhetstegn. Nå kommer han til et veldrillet Pulis-lag, noe som passer ham perfekt. Der er det stramt og det er kort avstand mellom leddene akkurat slik som han hadde det under Roy Hodgson i Fulham, sier Alsaker.

Under Hodgsons lederskap vokste Hangeland til å bli en av Premier Leagues beste stoppere, og spilte sågar finale i Europaligaen i 2010. De siste årene har Fulham slitt mer i motbakke, og da har heller ikke Hangeland vært den mest fremtredende med positivt fortegn. En ny tilværelse i Palace kan derfor bli meget gledelig for nordmannen.

– Han slipper å sveve rundt og tette luker, noe som han slet veldig med under Martin Jol, for når han må ut av fireren og spille litt på «lykke og fromme» så kommer hans svakheter veldig fort til syne, sier Alsaker om spilleren som daværende TV 2-ekspert Lars Bohinen i 2012 mente var god nok for Manchester United.

Les også: Hangeland linkes til Manchester United: – Ingen tvil om at han er god nok

Wikestad: – Palace kan få nytt liv i Hangeland
Nå er det altså ikke Manchester United som blir Hangelands nye arbeidsgiver, men en klubb som for første gang i Premier League-historien skal spille sin andre sesong på rad på engelsk fotballs øverste nivå.

– Dette har jeg egentlig ventet litt på. Han er en attraktiv spiller for andre Premier League-klubber, og det er ikke overraskende at det blir Palace. Han kan få seg et løft med et nytt regime og litt andre fotballhoder rundt seg, sier TV 2-ekspert og tidligere Premier League-stopper Claus Lundekvam.

Også kommentator Kasper Wikestad tror at Crystal Palace kan være en bra arbeidsgiver for Norges landslagskaptein.

– Jeg tror det kan være veldig bra med et miljøskifte. I Palace tenker man mer på sikkerhet først, og de er ikke så eksplosive framover som det Fulham har vært. De er en lagenhet, der elleve mann jobber knallhardt uten ball. Fulham var etter hvert tynne sentralt på midtbanen, noe som gjorde arbeidsoppgavene der veldig vanskelig. Her får han Mile Jedinak som ryddegutt foran seg.

– Samtidig tror jeg det kan passe Palace bra å få en stopper som er såpass god med ballen. Han kan passere første pressledd, og også spille gode baller framover. Jeg tror på mange måter Palace kan få nytt liv i gamle Hangeland, sier Wikestad.

Claus Lundekvam mimrer tilbake til sine siste dager i engelsk toppfotball, og mener å ha sett tegn også hos sin gamle landslagskollega Hangeland på at tempoet rundt ham har vært for høyt i de siste sesongene.

– Det kan godt være at Brede får et løft i karrieren sin. Jeg føler at han har et år og to igjen, og det føler han nok sikkert selv også. Jeg husker jo mine egne siste år, der du merker at mister tempoet. Det handler om raskheten, hvor raskt du kan flytte beina. Når du ikke henger med lengre og det blir tungt, så forandrer du spillestilen din og spiller litt annerledes. Du begynner å gjøre feil når du setter deg selv i andre situasjoner, og det har jeg sett litt på Brede også, sier Lundekvam.

– Det skulle bare mangle
Øyvind Alsaker mener at Palaces nye stopper i mange år har vist at han fortjener å spille på engelsk fotballs øverste nivå, og både han og Lundekvam er veldig glad på landslagskapteinens vegne.

– Det er hyggelig at han får fortsette i Premier League. Det skulle bare mangle. Han har vært en stopperkjempe der i brorparten av sesongene han har spilt der og holdt et veldig høyt nivå, sier Alsaker.

– Dette er spennende. Han har vært en fantastisk spiller for Fulham og har hatt en strålende karriere der. Crystal Palace og Tony Pulis er kjent for organisasjon og defensiv struktur, så dette er noe som passer bra, sier Lundekvam.

Allikevel var det ikke hundre prosent sikkert at 33-åringen ville få fortsette i Premier League, og flere Championship-klubber har også vært lenket til ham.

– Han har en alder som gjør at det er en liten seier å få Premier League-kontrakt, for han har ikke hatt de to beste sesongene bak seg nå, sier Øyvind Alsaker.