FORSINKET: Hikaru Nakamura blir forsinket til sjakk-OL-: Kent Skibstad / NTB scanpix
FORSINKET: Hikaru Nakamura blir forsinket til sjakk-OL-: Kent Skibstad / NTB scanpix

Carlsen-rival forsinket til sjakk-OL grunnet flykrøll

Hikaru Nakamura kritisk til «lille» Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Magnus Carlsens største rivaler Hikaru Nakamura mister starten av sjakk-OL på grunn av flytrøbbel.

Det skriver amerikaneren selv på Twitter.

Amerikaneren, som er rangert som den femte beste spilleren i verden, er for tiden i Florida hvor flyet hans er blitt kansellert grunnet dårlig vær.

Kritiserer Tromsø
26-åringen skal ikke ha klart å booke om flyet sitt, og skriver på Twitter at han ikke vil være i Tromsø før til den tredje kampen.

I den forbindelse tar Nakamura et oppgjør med Tromsø som arrangørby og mener fasilitetene er for dårlige til å arrangere en stor turnering som sjakk -OL.

– Det ville vært fint om sjakkarrangører i fremtiden kan holde arrangementene i byer med flere flyavganger og større flyplasser i tilfelle forsinkelser/kanselleringer, skriver han.

Dermed har USA mistet sin viktigste spiller innledningsvis. USA er en av medaljekandidatene og tok bronse i både 2006 og 2008. 

Sammenlignet Carlsen med Sauron
Nakamura har tidligere bemerket seg med å sammenligne vår egen Magnus Carlsen med Sauron (mørkets fyrste) i Ringenes Herre.

Da de to møttes i Zürich Chess Challenge i 2013 sørget de for å spille et av de mest dramatiske partiene på lang tid. Amerikaneren hadde Carlsen i kne, og nordmannen var bare levnet én prosent vinnersjanse av computeren. Men mot alle spådommer snudde Carlsen det og vant til slutt partiet.