HAR MISTET TROEN: Erik Mjelde er bare en av mange bergensere som tror Brann rykker ned.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HAR MISTET TROEN: Erik Mjelde er bare en av mange bergensere som tror Brann rykker ned.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mjelde kritiserer Branns pengebruk og tror klubben rykker ned

Men den tidligere Brann-kapteinen håper spillerne innser alvoret og kan redde «Bergens stolthet».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Lillestrøm-Brann på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo kl. 19.00

– Jeg gleder meg noe voldsomt til kampen. Det er alltid spesielt å møte Brann, sier Lillestrøm-spiller Erik Mjelde til TV 2.

– Prøver ikke å tenke på det
Halvannet år er gått siden han som Brann-kaptein måtte forlate klubben etter å ha fått beskjed om at han ikke ville få noe ny kontrakt i Bergen.

Nå kan bergenseren være med på å skyte gamleklubben enda lenger ned i nedrykksgjørmen. 

– Jeg får prøve ikke å tenke så mye over det og late som at det er en helt vanlig klubb som står på motsatt banehalvdel. Men jeg kommer til å gjøre alt for å score om jeg får sjansen, sier han.

Men til tross for et stygt brudd med Bergens-klubben, som blant annet inneholdt en åpen konflikt med gamletrener Rune Skarsfjord, synes Mjelde det er vondt å se det som skjer i Bergen.

KONFLIKT: Erik Mjelde fikk ikke bli med videre under Rune Skarsfjord. Nå er begge forsvunnet fra Bergen, mens klubben er på vei ned en divisjon.  Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KONFLIKT: Erik Mjelde fikk ikke bli med videre under Rune Skarsfjord. Nå er begge forsvunnet fra Bergen, mens klubben er på vei ned en divisjon.  Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

– Jeg synes det er trist at om de går ned. De har mange kamper igjen, men de må jo spille som om de skulle blitt seriemester om de skal klare det. Jeg synes absolutt ikke det er noe artig at de er i denne situasjonen, sier han om sine gamle lagkamerater.

Tror Brann rykker ned
Han håper spillerne forstår hvor alvorlig det er dersom «Bergens stolthet» skulle gå ned en divisjon.

– Jeg føler at de forstår at de sliter, men spørsmålet er om de skjønner hvor alvorlig det er om de rykker ned. De må innse realitetene og samtidig klamre seg til tanken om at de kan holde seg om de legger ned en ordentlig innsats.

– Tror du de kan holde seg?

– Jeg har vanskelig for å tro det. De er nødt til å ta utrolig mange poeng. Jeg ser ikke helt hvordan de skal klare det, sier han.

Han peker på lagets forsvarsfirer som det største problemet, og mener samtidig at de mangler nok dyktighet til å avgjøre kamper.

– De sliter jo først og fremst bakover. De har jo ikke hatt en fast forsvarsfirer, og det har vært mye utskiftinger bak. Samtidig har de misbrukt enorme muligheter fremover. I kampen mot Viking produserte de mye, men klarte ikke få ballen i mål. Og da går det til slutt på dyktighet, sier han.

Kritiserer klubbens pengebruk
Brann hentet i sommer den gamle helten Azar Karadas fra Sogndal for to millioner kroner. Det er samme klubb som de hentet Stephane Badji for seks millioner fra i 2013.

Karadas var Branns beste i forrige kamp mot Viking, og viste at han tydelig har noe å bidra med. 

Brann-ledelsens valg av å hente en 32 år gammel spiller for to millioner har allikevel høstet store mengder kritikk mellom de sju fjell. 

Mjelde er kritisk til hva klubben får tilbake i forhold til hvor mye penger de bruker.

– Alle kan jo se at de trenger forsterkninger. Det er helt åpenlyst. Men de kunne fått Karadas gratis både før og etter sesongen. De bommer fullstendig når de bruker så mye penger, men likevel havner i den situasjonen som de er i. Det er vel bare Molde som bruker like mye penger. Det synes jeg er svakt av dem, sier han.