HAR ALLE MULIGHETER: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen styrte laget sitt til 0-0 borte mot tyrkiske Karabükspor torsdag kveld. Returkampen spilles på Lerkendal torsdag 7. august. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix
HAR ALLE MULIGHETER: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen styrte laget sitt til 0-0 borte mot tyrkiske Karabükspor torsdag kveld. Returkampen spilles på Lerkendal torsdag 7. august. Foto: INPHO/James Crombie / NTB scanpix

Målløst for Rosenborg i Tyrkia

Etter 0-0 på bortebane mot tyrkiske Karabükspor, skaffet trønderne seg et brukbart utgangspunkt før returmøtet på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karabükspor - Rosenborg 0-0

Det er hele 16 år siden Rosenborg sist var i Tyrkia. Den gang endte det med 0-3-tap mot Galatasaray i gruppespillet i Mesterligaen.

Torsdag kveld var trønderne tilbake på tyrkisk jord, for å spille den første av to kamper i Europaligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Motstander Karabükspor ble i fjor nummer sju i tyrkisk serie, og fikk plass i den tredje kvalifiseringsrunden som følge av at Fenerbache og Sivasspor i år er utestengt fra alt spill i Europa.

Rosenborg hvassest den første halvtimen
Det var gjestene fra nord som kom best i gang på arenaen med det fiffige navnet «Dr. Necmettin Seyhoglu Stadium».

I det 10. minuttet fant tidligere Karabükspor-spiller Gamst Pedersen - som for anledningen var plassert på høyrekanten av trener Kåre Ingebrigtsen - panneprasken til Mikkel Diskerud inne i det tyrkiske målfeltet. Men headingen fra «Mix» gikk like over mål, og dermed lot RBK-jubelen vente på seg.

Det neste kvarteret må karakteriseres som sjansefattig. Da det nærmet seg halvtimen spilt, fikk Rosenborg to muligheter på rappen til å gå opp i ledelsen, men hverken Diskerud eller Riku Riski fikk ballen i mål.

Farlig nærme
Like før pause klinket hjemmelagets Erdem Özgenc til fra snaue 20 meter. Skuddet fra 29-åringen dundret i stolpen bak Alexander Lund Hansen og Rosenborg slapp med skrekken. Det samme gjorde de bare minuttet seinere, da Domi Kumbela prøvde seg på et langskudd, som Lund Hansen avverget med en mesterlig redning.

Etter en forholdsvis rolig 1. omgang, entret lagene banen etter pausen på stillingen 0-0. Omgangens første sjanse var det vertene som hadde, da Kumbela fikk headet fra kloss hold, uten at avslutningen satte Lund Hansen i RBK-målet på noen stor prøve.

Dribleraid fra Jensen
Da en drøy time var unnagjort, var det Mike Jensen sin tur til å vise seg frem i det gloheite ferielandet. Dansken driblet seg forbi flere spillere, men lyktes dessverre for Rosenborg ikke i å avslutte på mål. Like etter prøvde Diskerud seg fra distanse, men forsøket fra 23-åringen gikk utenfor.

I 2. omgangs siste halvdel var det Karabükspor som etter hvert ble det styrende laget. Men tross et par tyrkiske småsjanser, holdt Kåre Ingebrigtsens disipler buret rent, og med 0-0 i bortekampen, er alt opp til trønderne selv.

Returkampen spilles på Lerkendal torsdag om én uke.

Slik startet Rosenborg:
(4-3-3): Hansen; Mikkelsen, Strandberg, Reginiussen, Dorsin; Jensen, Selnæs, Diskerud; Pedersen, Riski, Skjelvik.