Ukraina-dramatikken fikk Moldes sikkerhetssjef til å kontakte FCK 

– Vi igangsetter en del forebyggende tiltak, sier sikkerhetssjef i MFK Arve Tovan til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag oppstod det dramatiske scener i Kiev, da FC København-supportere ble angrepet på tribunen under kampen mot Dnipro Dnipropetrovsk.

Kampen ble flyttet til den ukrainske hovedstaden på grunn av den urolige situasjonen i den østlige delen av landet, men heller ikke der var altså de besøkende trygge.

Se video av hendelsene i vinduet øverst!

Torsdag skal Molde ut i noenlunde tilsvarende oppgjør, når de møter Zorja Lujansk i Europaliga-kvalifisering. Også denne kampen går nemlig i Kiev i stedet for øst i landet.

– Jeg tok en telefon til sikkerhetssjefen i FC København i går kveld og fikk en hurtig rapport fra ham som gjør at vi har forberedt oss veldig godt her nede i samhandling med UEFAs sikkerhetsansvarlige, sier sikkerhetssjef Arve Tovan til TV 2 Sporten.

Han sier samtalene førte til at MFK-reisefølget gjør tiltak på sin tur til den ukrainske hovedstaden.

– Det bidrar til at vi igangsetter en del forebyggende tiltak. 

– Dere oppholder dere egentlig kortest mulig tid i Kiev?

– Ja, vi drar rett etter kampen. Vi er blitt mottatt veldig fint her i Kiev. Det er rolig her, og det er god stemning på arenaen. Vi har hatt sikkerhetsmøter med politiet og lokale sikkerhetsrepresentanter, som vil gjøre alt for at dette skal gå veldig bra, sier Tovan.

Han opplyser også om at det ikke er noen supportere som har reist sammen med laget fra Molde, men at de har noen tilreisende med dem på forretningsreise, som vil bli tatt vare på av klubben.