MÅTTE GÅ: Mark Robins er ferdig som Championship-laget Huddersfields manager. Foto: Clive Gee/EMPICS Sport/Scanpix
MÅTTE GÅ: Mark Robins er ferdig som Championship-laget Huddersfields manager. Foto: Clive Gee/EMPICS Sport/Scanpix

Championship-klubb kvittet seg med manageren

Huddersfield-manager Mark Robins måtte forlate jobben - dagen etter sesongens første kamp.

Manageryrket kan man aldri bli klok på, og søndag skrives nok et kapittel i den utrolige boken om famøse manager-karrierer.

Mark Robins, som overtok jobben som manager for Huddersfield i februar i fjor, er nemlig ferdig i Championship-klubben.

Det skjer kun én dag etter sesongstarten, der «The Terriers» tapte 0-4 hjemme for Bournemouth.

– Etter gårsdagens tap på åpningsdagen hadde Mark et møte med styret, og konklusjonen etter møtet var at det vil være i alles beste interesse at partene skiller lag, skriver Huddersfield på sine egne hjemmesider søndag.

17. plass forrige sesong
Robins ledet laget til sikker plass etter en variabel siste halvdel av 2012/13-sesongen, men sikret ikke plassen før i siste runde. Forrige sesong ble det 17. plass, men klubben gikk blant annet ti kamper på rad uten seier fra begynnelsen av mars til midten av april.

Allerede før sesongstart stilte Eirik Aase, som leverte tips for Championship som et samarbeidsprosjekt mellom TV 2 og www.championshipnorge.com, spørsmål ved hvorvidt Robins var riktig mann.

– Det store spørsmålstegnet foran den kommende sesongen er om Mark Robins er riktig mann til å lede The Terriers videre, skrev han da.

Reddet Fergusons jobb i Manchester United
Robins er mest kjent for at han var mannen som «reddet jobben til Sir Alex Ferguson» i Manchester United.

I januar 1990 ble det spekulert i at skotten ville miste jobben på Old Trafford, grunnet manglende suksess, dersom det ikke ble seier i FA cupkampen mot Nottingham Forest. Robins kom fra benken og scoret seiersmålet, og Ferguson fikk beholde jobben.

Robins kom også fra benken og sørget for utrolige ting i den første Premier League-runden i august 1992. Da var han med på å snu 0-2 til 4-2 for sin daværende klubb Norwich, som spilte borte mot en av ligafavorittene Arsenal i sesongpremieren den gangen.

Det er liten tvil om at 44-åringen ser tilbake på akkurat den sesongstarten med mer positive øyne enn den han i går gjennomgikk 22 år senere.

Les også: Premier League historiens største øyeblikk: Den utrolige førsterunden

Les også: Sesongtips Championship: Huddersfield