SMILER: Zlatan Ibrahimovic har nok av penger, men det er lite sannynlig at han tusendoblet bot. Foto: Thomas Bregardis/AFP Photo
SMILER: Zlatan Ibrahimovic har nok av penger, men det er lite sannynlig at han tusendoblet bot. Foto: Thomas Bregardis/AFP Photo

Zlatans purregebyr på 500 000 var vandrehistorie

Nei, svensken har tydeligvis ikke betalt 1000 ganger for mye etter purring på 500 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen begynte det i svenske medier å florere artikler om at Zlatan Ibrahimovic hadde kastet rundt seg med penger.

Rapportene gikk på at svensken hadde fått en purring på en veiavgift på 500 kroner, og betalt 500 000.

Nå meldes det fra andre siden av grensen at det hele trolig er en vandrehistorie.

Les også: Zlatan fikk purring på 500 kroner - betalte 500 000

For på den samme dagen som også Aftonbladet skriver at Zlatan har betalt avgift for tusen år frem i tid, kommer Viralgranskaren - som har tatt på seg å granske historier som spres i sosiale medier - med avsløringene om at Zlatan ikke har foretatt denne betalingen.

– Artikkelen ble i dag publisert i Veckans Affärer, der reporteren Emanuel Sidea går i dypet på milliardæren Zlatans forretninger, skriver de, før de deretter kommer med grunnene til at dette trolig dreier seg om en vandrehistorie.

– Den samme historien finner vi også i et blogginnlegg som ble publisert så tidlig som i 2008, men da uten navnet Resarö. Samme historie sirkulerer også om andre fotballspillere, samt om hockeylegenden Peter Forsberg. Kan det være en moderne vandrehistorie? skriver de.

– Rottetann i pizzaen
Viralgranskaren har gjort sin research og funnet ut at det koster 2000 og ikke 500 kroner for veiavgift, og har snakket med Lars-Johan Jarnheimer, som skal være mannen som krevde inn pengene fra superstjernen.

– Nei, dette er virkelig en «rottetann i pizzaen» (svensk uttrykk for vandrehistorie, journ.anm.). Det eneste som er felles er at vi begge har sommerhus på Resarö. Veckans Affärer ringte og spurte i fjor vår om denne historien var sann, noe jeg benektet, men det ser ikke ut til å ha hjulpet, sier Jarnheimer. 

Biografi-forfatteren: – Han er nøye med pengene sine
Da Expressen omtalte saken i helgen var det for øvrig Elisabeth Hallenius som hadde uttalt seg på vegne av bygdeforeningen, mens Jarnheimers navn ikke var nevnt med et ord.

De sosiale medier-granskende journalistene har også kontaktet David Lagercrantz, som skrev Zlatans biografi.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at det høres ut som en «urban legend». Den formen for ekstravaganse finnes ikke i Zlatan. Han har kommet fra enkle omstendigheter og er nøye med pengene sine, sier han.

Det var Se og Hør som først omtalte saken i Norge.