NEDBRENT: En kvinne er fløyet til sykehus etter en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder torsdag morgen. Politiet har pågrepet en mann de mistenker for  ha tilknytning til brannen.
Foto: Anne Rakel Haaland / NTB scanpix
NEDBRENT: En kvinne er fløyet til sykehus etter en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder torsdag morgen. Politiet har pågrepet en mann de mistenker for ha tilknytning til brannen. Foto: Anne Rakel Haaland / NTB scanpix

Mann siktet for drapsforsøk på ekskona etter hyttebrann

Kvinnen (48) siktede har to barn med, ligger kritisk skadd på sykehus etter hyttebrannen i Setesdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Haukeland universitetssykehus melder torsdag ettermiddag at kvinnen (48) er kritisk skadd.

Hyttebrannen fant sted i Bjørndalen i Evje og Hornnes kommune. Politiet fikk melding om brann i en hytte, og både politi, brannvesen og luftambulanse rykket ut hyttefeltet Matkroni.

En mann i 40-årene er nå siktet for drapsforsøk på sin ekskone. 

Store brannskader

Kvinnen som hadde fått brannskader ble hentet av helikopteret og fløyet til Sørlandet sykehus Arendal. Torsdag ettermiddag ble kvinnen flyttet til Haukeland universitetssykehus. Sykehuset opplyser at kvinnen kritisk skadd.

– Tilstanden er livstruende men stabil, sier Terje Kaddeberg Skaar, politiadvokat ved Agder politidistrikt, til TV 2 torsdag ettermiddag. 

Eksmann pågrepet

– Vi har pågrepet en person i førtiårene i nærheten av hytten. Vi mistenker at han har befatning med brannen, uttalte Kaddeberg Skaar torsdag ettermiddag.

– Hvilken tilstand var mannen i?

– Mannen ble lokalisert i nærheten av hytta og han har også skader. Jeg vil ikke gå i detalj om hvilke skader det var, sier Kaddeberg Skaar.

Politiadvokaten bekrefter ovenfor TV 2 at mannen og kvinnen er tidligere gift, og de skal ha vært på hytta sammen. 

I familie

Torsdag ettermiddag opplyser Kaddeberg Skaar at også den siktede mannen er til behandling på sykehus, og at han er siktet for drapsforsøk.

Siktede og fornærmede har to barn i skolealder. De to barna var til stede under brannen, men kom ikke fysisk til skade, får TV 2 opplyst.

Uklare omstendigheter
Omstendighetene rundt hyttebrannen og hva som har skjedd er foreløpig uklare.

– Det er for tidlig å si hva som har skjedd, opplyser politiet.

Krimtekniker vil undersøke branntomten for å forsøke å finne ut hva som har skjedd, men torsdag klokken 15.20 er åstedet fortsatt varmt.

– Vi ønsker ikke å kommentere noe mer om hendelsesforløpet foreløpig. Grunnen er at vi vil gjennomføre de nødvendige avhørene først, sier Kaddeberg Skaar til TV 2.