Drømmeangrep fra Liverpool da City ble slått

Fjorårets Premier League-toer slo eneren i straffedrama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester City 2-2 (3-1 på straffer)

Treningskamper er sjelden veldig underholdende, men nattens oppgjør mellom fjorårets nummer én og to i Premier League ble et unntak fra den regelen.

For selv om både Liverpool og Manchester City skal utkjempe langt viktigere turneringer den kommende sesongen, er det alltid en viss form for prestisje involvert.

Og på ærverdige Yankee Stadium i New York skuffet ikke de to storklubbene de oppmøtte supporterne.

Oppgjøret endte 2-2, før Liverpool deretter sikret seg et ekstra poeng med 3-1-seier i straffekonkurransen.

Se videosammendrag i vinduet øverst! Video med tillatelse fra Viasat!

Jovetic fortsatte storformen
Etter en målløs 1. omgang eksploderte det nemlig på det mektige baseballanlegget. Stevan Jovetic, som ikke fikk den åpningssesongen han hadde håpet på i Manchester, har virkelige begynt å vise skeptikerne hva som bor i ham.

Og da Jesus Navas fikk fritt spillerom på høyresiden, lurte Jack Robinson og slo et innlegg som Steven Gerrard kun klarte å videreekspedere til Jovetic, ble det enkelt for montegrineren. Han satte 1-0 i nettet fra kloss hold, men ledelsen skulle ikke vare lenge.

Henderson-perle - og Jovetic igjen
Kun fem minutter senere var de to lagene like langt. Etter at City-keeper Joe Hart først hadde reddet et par strålende forsøk fra både Robinson og Philippe Coutinho måtte han kapitulere etter en snau time. Raheem Sterling fant Daniel Sturridge, før den løse ballen havnet hos Jordan Henderson. Den engelske landslagsspilleren var iskald, og skrudde ballen opp i hjørnet.

Jovetic var dog ikke ferdig for aftenen, og halvveis i omgangen kombinerte han nok en gang med Navas. Spanjolens innlegg fant denne gangen unggutten Kelechi Iheanacho, som brakte fram det beste i Simon Mignolet. På returen var Jovetic raskere enn Liverpools forsvarere, og satte inn 2-1 med sitt fjerde mål på to kamper i turneringen.

Se også: Ny målfest da City knuste AC Milan

Sterling avsluttet drømmeangrep
Denne gangen skulle ledelsen var noe lengre, men fem minutter før slutt dukket en ung engelsk Liverpool-spiller opp på ny. Daniel Sturridge og Lucas Leiva gjorde forarbeidet i et virkelig drømmeangrep, før Raheem Sterling dukket opp på riktig sted og satte ballen bak sin landslagskollega Hart.

Like etterpå scoret Sterling på ny, men denne gangen hadde assistentdommeren flagget oppe for offside. Reprisene viste at det var en feilaktig avgjørelse, og at Liverpool ble snytt for vinnermålet, men seier skulle det allikevel bli.

I straffekonkurransen var nemlig City-spillerne langt svakere enn sine røde motstandere. Både Aleksandar Kolarov, Yaya Touré og Jesus Navas misset - de to siste ble reddet av Mignolet, og da gjorde det ikke så mye at Sturridge også bommet for Liverpool. Både Emre Can og Jordan Henderson var iskalde, og dermed kunne Lucas Leiva avgjøre med de rødes tredje forsøk. 

Engelske medier spekulerer i om City bommet med vilje
Engelske medier spekulerer i at Manchester City-spillerne bevisst bommet på sine straffespark, for å unngå en ekstra kamp i turneringen kommende mandag. Neste helg spiller de nemlig Community Shield mot Arsenal, en kamp som betyr mer for klubben.

I stedet fikk altså Liverpool det ekstra poenget som blir utdelt for straffekonk-seier i turneringen, og nå kan de røde bli gruppevinnere, når de møter AC Milan i Charlotte på lørdag. Vinner de den kampen kan et mulig oppgjør mot Manchester United - fra den andre gruppen i International Challenge-turneringen - bli neste stopp på programmet.

City har også muligheten for gruppeseier, men kun dersom de slår Olympiakos i Minnesota.

Se videosammendrag i vinduet øverst! Video med tillatelse fra Viasat!

Lagoppstillinger:

Liverpool: Jones, Kelly (Johnson 46), Toure, Coates (Sakho 76), Enrique (Robinson 46), Gerrard (Lucas 76), Henderson, Allen (Can 65), Coutinho, Lambert (Sterling 46), Sturridge.
Ubenyttede reserver: Mignolet, Ward, Suso, Ibe, Coady, Peterson.

Manchester City: Caballero (Hart 46), Clichy (Richards 70), Kolarov, Boyata, Nastasic, Fernando, Navas, Zuculini, Milner (Sinclair 46), Jovetic (Yaya Toure 70), Dzeko (Iheanacho 46).
Ubenyttede reserver: 
Nasri, Negredo, Garcia, Rodwell, Rekik, Silva, Wright, Lawlor, Huws, Guidetti, Bossaerts, Denayer.