TJEKKIA NESTE: Alexandre Lacazette og Olympique Lyon møter Mlada Boleslav i kvalifisering til Europa League. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
TJEKKIA NESTE: Alexandre Lacazette og Olympique Lyon møter Mlada Boleslav i kvalifisering til Europa League. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

Sjekk Rekdals Europa League-tips

Kjetil Rekdal håndplukket tre kamper fra Langoddsen torsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MLADA BOLESLAV - OL LYON (EUROPA LEAGUE) H: 3,60 U: 3,30 B: 1,70
Mlada Boleslav har tidligere slått ut storlag som Olympique Marseille og Palermo av europacupene, men det begynner å bli en stund siden de slo fra seg i Europa. I forrige kvalifiseringsrunde slo de ut Siroki Brijeg fra Bosnia med 6-1 sammenlagt. De har spilt kun en seriekamp, som de vant 1-0 over Jihlava. I Frankrike er det ikke seriestart før neste helg. Lyon har varmet opp med treningskamper. I de to siste vant de først 4-1 over Shaktar Donetsk før de spilte 0-0 mot Sevilla. Lyon kom bare på femteplass i Ligue 1 forrige sesong, men de har massevis av Europa-rutine og bør ta seg av Mlada Boleslav.

 

BROMMAPOJKARNA - TORINO (EUROPA LEAGUE) H: 5,50 U: 4,75 B: 1,28
Brommapojkarna ligger sist i Allsvenskan med bare åtte poeng og ser dømt ut til å rykke ned, dersom de ikke får til en mirakuløs høstsesong. På de fire siste seriekampene har de tre uavgjort og ett tap, så det er håp. De har allerede spilt to kvalifiseringsrunder til Europa League. Da slo de ut finske VPS med 3-2 sammenlagt og Crusaders 5-1 sammenlagt. Da vant de 4-0 hjemme, det er sterkt. Nå kommer Torino på besøk. De kom på syvende plass i Serie A forrige sesong. Seriestart i Serie A er ikke før 31. august, så formen til Torino er neppe helt på topp enda. De spilte 1-1 mot lille Teramo fra tredjenivå i siste treningskamp før dette. Selv om de ikke har begynt sesongen er Torino definitivt favoritter her.

 

CLUB BRUGGE - BRØNDBY (EUROPA LEAGUE) H: 1,60 U: 3,40 B: 4,00
Club Brugge spilte 1-1 mot Bordeaux i generalprøven før seriestarten, og fulgte opp med 2-0 seier borte over Waasland-Beveren i serieåpningen. Club Brugge går for å være et uhyre sterkt hjemmelag i tillegg, forrige sesong hadde de bare tre hjemmetap. Brøndby med norske Fredrik Semb Berge og Elba Rashani står dermed ovenfor en tøff oppgave her. Brøndby tapte 1-3 for Midtjylland i serieåpningen, og fulgte opp med 2-0 seier over nyopprykkede Silkeborg i første hjemmekamp. Men Brugge har hatt en bra sesongstart, og de blir sikkert tøffe å bryne seg på for danskene.