Politiinspektøren forteller hvorfor hun sluttet

Hanne Kristin Rohde (52) måtte koble av etter hard jobbing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hanne Kristine Rohde (52) leverte inn oppsigelsen sin i juni, og skal nå satse på en jobb som forfatter.

Som leder av seksjon for volds- og seksualforbrytelser er juristen nå klar for en helt ny karriere.

 – Det er en tid for alt, jeg har vært i politiet siden 1989 og jeg har vært leder i 20 år. Nå hadde jeg lyst til å bruke kreativiteten på noe annet, enn å lure på hvordan jeg skulle greie alle arbeidsoppgavene jeg hadde på seksjonen med for lite folk og penger, sier Hanne Kristin Rohde til Sommertid. 

 

Hanne Kristin Rohde holder pressekonferanse om politiets arbeid i Sigrid Schjetne-saken.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Hanne Kristin Rohde holder pressekonferanse om politiets arbeid i Sigrid Schjetne-saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Terrorangrepene

Det begynte i 2011, etter at Anne Grosvold hadde lagt et portrettprogram på Rohde.

Sjefsredaktøren i Kagge Forlag så programmet og lurte på om hun ville være med på et bokprosjekt. Hun prøvde å overtale Rohde uten å lykkes.

– Så kom terroren, og da fikk vi en travel høst. Også fikk jeg syke barn og da ble det for mye av alt. Da jeg kom til romjulen i 2011 kjente jeg at nå må jeg ha noe annet inn i livet mitt, ellers så blir jeg gal.

Jeg ringte tilbake til Kagge Forlag i januar 2012, og så var jeg i gang med boka, sier en entusiastisk Rohde til Sommertid.

FORFATTER: Tidligere leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde har sagt opp sin stilling i politiet for å satse som forfatter. Foto: TV 2
FORFATTER: Tidligere leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde har sagt opp sin stilling i politiet for å satse som forfatter. Foto: TV 2

– Skriver du på en ny roman?

 – Jeg holder beinhardt på med bok nummer to nå. Under fotball-VM som jeg var null interessert i fikk jeg skrevet skisse til bok nummer tre også, avslutter Rohde til Sommertid.

Debutroman

I sin debutroman undersøker Hanne Kristin Rohde hva som skjer når et menneske blir satt i et krysspress mellom ansvar for oppklaring av svært alvorlig kriminalitet og samtidig må hamle opp med steinalderledelse.

Boken heter «Mørke hjerter» og handler om den unge juristen Wilma.