Danske fans angrepet på tribunen da FCK spilte 0-0 i Ukraina

2. omgangen av oppgjøret mellom Dnipro og Ståle Solbakkens FC København måtte utsettes 15 minutter, da ukrainske fotballfans angrep de tilreisende supporterne fra Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av hendelsen i vinduet øverst! (Med tillatelse fra Viasat)

Ståle Solbakken og hans FC København spilte onsdag kveld 0-0 mot ukrainske Dnipro. Resultatet ble imidlertid overskygget av at hjemmefansen ikke greide å oppføre seg i 1. omgang og i pausen.

Og det var litt av noen scener som etter hvert utspant seg på Olympiastadion i Kiev onsdag kveld.

Forrige uke valgte UEFA og flytte kvalifiseringskampen i Mesterligaen mellom Dnipro og FC København fra Dnipropetrovsk til hovedstaden Kiev, som følge av den urolige situasjonen i det østlige Ukraina.

– Dette er ubehagelig
I danske Ekstrabladets livesenter fra kampen ble det som skjedde i pausen beskrevet på følgende måte:

– Det skjer noe nede ved spillertunnelen. Det står noen FCK-fans der og diskuterer med noen.

Etter hvert som minuttene gikk og 2. omgang ikke startet, fikk den danske kommentatoren litt mer oversikt og fortsatte skildringene:

– Spillerne returnerer til garderobene! Det kan virke som om de danske supporterne har blitt angrepet på tribunen. Dette er helt vilt. Nå får vi mer informasjon her. Det viser seg at 30-50 ukrainske idioter kom springende mot FCK-fansen. Dette er ubehagelige, kunne man lese i livesenteret.

Se video av hendelsen i vinduet øverst! (Med tillatelse fra Viasat)

Solbakken til TV 2: – Dette skal ikke skje
TV 2 snakket med Ståle SOlbakken like etter kampen. Nordmannen hadde ikke helt oversikten, men fikk med seg det hadde skjedd noe ufint i pausen.

– Jeg hørte at fansen vår måtte skynde seg i sikkerhet. Mer vet ikke jeg. Jeg kommer rett fra pressekonferanse, sier Solbakken, tilføyde at han regnet med at dette kom til å få etterspill for den ukrainske klubben.

– Jeg regner med at UEFA tar affære. Spillerne fikk det ikke med seg, fordi det skjedde i pausen. De visste ikke det før de hadde gått av banen.

– Er du sjokkert over at sikkerheten er så dårlig på en Champions League-kamp?

–Ja, det kan være at de spiller på en annen stadion. Så har de andre rutiner – det blir bare spekulasjoner. Men dette skal jo bare ikke skje, sier Solbakken.

– Ikke et superresultat
Om selve kampen, sier FCK-treneren at han spesielt var fornøyd med det defensive arbeidet spillerne la ned.

– Det var bunnsolid defensiv. Men vi må selvfølgelig skape mer på hjemmebane og spille med litt mer risiko. Det var fantastisk disiplin. De hadde et par sjanser, vi hadde én. Det var sånn kamp vi håpet at vi skulle klare å spille.

– 0-0 på bortebane er ikke et superresultat. Men jeg hadde tatt det før kampen. Dette laget slo Tottenham i fjor og er på nivå med Sjakthar Donetsk, legger han til.

FCK: – Løpende dialog med UEFA
FCK bekreftet i en pressemelding på sin hjemmeside at ingen av de danske supporterne ble alvorlig skadet som følge av opptøyene i pausen.

– 2. omgang av kampen ble utsatt som følge av at 30 danske FCK-fans ble overfalt av en gruppe fotballsupportere. I 1. omgang ble det kastet diverse artikler mot de danske supporterne, men det var i pausen at det eskalerte totalt. En stor gruppe lokale tilskuere trengte inn på FCK-fansen sitt område uten at sikkerhetspersonalet på tribunen grep inn, skriver klubben, samtidig som de informerer om at fansen får politieskorte bort fra stadion i etterkant av kampen.

– Vi er i løpende dialog med UEFAs representanter på arenaen med tanke på sikkerhetssituasjonen.

– Bot og tomme tribuner
Ifølge en kilde tett på UEFA som danske BT har snakket med, kan Dnipro vente seg bøter og tomme tribuner som straff etter hendelsen på Olympiastadion onsdag kveld.

– Det kommer til å bli åpnet en disiplinærsak, der utfallet helt sikkert blir en bot, samtidig som Dnipro trolig må spille én eller flere kamper med tomme tribuner, sier kilden.

En FCK-fan, som ifølge Ekstrabladet var blant de danske tilskuerne på tribunen i Kiev, hadde flere av opprørerne russiske flagg og snakket russisk.

Kampen kom etter hvert i gang igjen, og endte altså til slutt 0-0, et resultat Ståle Solbakken og FCK kan være godt fornøyd med. Returkampen spilles i Parken onsdag 6. august.