KAN ENDE I BRANN: Péter Kovács er ønsket i Bergen.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KAN ENDE I BRANN: Péter Kovács er ønsket i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Brann nekter for Kovács-bud

Lokalavis hevder Brann har lagt inn bud på Pèter Kovács.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen (TV 2): Det er lokalavisen BA som melder at Brann har henvendt seg til Strømsgodset med ønske om å hente den høyreiste spissen til Bergen. Ifølge avisen har Brann lagt inn et bud på 1,5 millioner kroner for Kovács.

Mediesjef i Brann, Gorm Natlandsmyr, sier imidlertid til TV 2 at opplysningene ikke stemmer. Klubben skal ifølge Natlandsmyr ikke ha lagt inn bud på ungareren.

Péter Kovács (36) har scoret sju mål på 16 kamper for Godset denne sesongen.

Upopulær i Bergen
Det spørs hvor godt nyheten om at Kovács kan være på vei til Brann mottas av klubbens supportere. I 2009 gjorde Kovács seg til hatobjekt for Brann-fansen da han som Odd-spiller scoret da keeper Håkon Opdal lå nede med skade.

Kovács ble matchvinner for Strømsgodset mot nettoppp Brann for bare tre serierunder siden.

Leder i Branns supporterklubb Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, ser på en mulig overgang for Kovács som usannsynlig.

– Det er lite aktuelt vil jeg tro. Dette føyer seg nok inn i rekken av saker BA skaper for å gjøre seg aktuelle, sier Lillebøe-Hansen til TV 2.

– For det første er han altfor gammel. For det andre er han ikke spisstypen Brann trenger. For det tredje så er han uspiselig.

Sliter også utenfor banen
Situasjonen er mer enn kritisk for Brann for øyeblikket. Rødtrøyene ligger nest sist i Tippeligaen. En spiss med målteft kan løsningen for Brann.

Økonomisk sett er heller ikke situasjonen i Brann gunstig. Klubben måtte få hjelp av investeringsselskapet Hardball for å hente Azar Karadas til klubben tidligere i sommer. 

– Det er ett tiltak, og så vet jo alle som følger Brann at vi har begrensninger i vår økonomiske handlefrihet. Derfor er vi veldig glade for at vi fikk anledning til å hente inn Karadas med god hjelp fra Hardball, sa styreleder Rolf Barmen til TV 2 tidligere denne uken.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Strømsgodset eller Kovács.

– Sier aldri noe om dette til pressen
Etter gjentatte forsøk har TV 2 heller ikke lyktes i å komme i kontakt med daglig leder i Brann Roald Bruun-Hansen. Og styreleder Rolf Barmen ville ikke si noe til TV 2 om en eventuell Kovács-overgang.

– Alt av det som har med spillerlogistikk å gjøre, må du ta med Roald, sier Barmen, før han legger til:

– Men han kommenterer aldri noe som har med kjøp og salg av spillere å gjøre.

– Og du vet ingenting om Kovács-ryktene?

– Nei, jeg kommenterer ikke dette. Vi snakker aldri om det som har med salg og kjøp av spiller å gjøre til pressen, poengterer Barmen igjen.

Strømsgodset-trener David Nielsen sier dette til BT, da han blir spurt om Kovács er på vei bort fra klubben:

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Generelt er det stor interesse rundt mange av våre spillere, men vi kommenterer aldri spekulasjoner.