TIL EVERTON: Romelu Lukaku har signert for Everton. AFP PHOTO/GLYN KIRK
TIL EVERTON: Romelu Lukaku har signert for Everton. AFP PHOTO/GLYN KIRK

Romelu Lukaku er klar for Everton

Belgieren er tidenes dyreste Everton-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er det klart. Romelu Lukakus (21) fremtid ligger definitivt ikke i Chelsea.

Den belgiske spissen har skrevet under på en femårskontrakt med Everton – det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Overgangsrekord
Dermed returnerer den 21 år gamle kraftspissen til klubben han var utlånt til forrige sesong.

Everton betaler 300 millioner kroner for Lukaku. Han blir dermed Evertons dyreste spiller gjennom tidene. Ifølge britisk media kommer belgieren til å få en lønn på 800 000 kroner i uken. Lukaku har fått tildelt draktnummer 10.

– Jeg er virkelig begeistret over å komme tilbake til Everton. Jeg hadde en fantastisk opplevelse forrige sesong, og et godt forhold til manageren, styrelederen, støtteapparatet, spillerne og fansen. Jeg kan knapt vente på å komme i gang igjen, og jeg ser frem til en vellykket sesong, sier Lukaku.

Supertalentet som dro på lån
Til tross for solide 15 scoringer på 31 kamper i Premier League for Everton, blir ikke Lukaku å se i blå Chelsea-trøye denne sesongen Stamford Bridge. Rart, mener kanskje noen. Chelseas tre spisser klarte kun å score fire flere enn Lukaku forrige sesong.

I 2011 ble Lukaku hentet til Chelsea med merkelappen som et av Europas største talent hengende på seg. Roman Abramovitsj bladde opp drøyt 180 millioner kroner, og Lukaku fikk sin debut som innbytter mot Norwich i sesongpremieren.

Den første sesongen ga ikke mye spilletid, og i august 2012 ble han sendt på lån til West Bromwich. Der blomstret Lukaku.

Belgieren scoret 17 mål på 35 kamper og var en av grunnene til at West Brom endte sesongen på en god åttendeplass i ligaen. Lukaku avsluttet låneoppholdet i West Brom med å score hat trick mot Manchester United i sesongens siste kamp. Han ble også nominert til årets unge spiller i Premier League, samt at han vant prisen som West Broms beste unge spiller for sesongen.

På nytt lån
Med spissproblemene Chelsea opplevde, hadde mange forventet at Lukaku skulle komme tilbake til London for å lede angrepsrekken til hjemvendte Mourinho. Etter et par kamper i starten av sesongen ble han sendt på lån igjen. Lukaku ble nemlig ikke garantert plassen som klubbens førstevalg på topp slik han selv ønsket.

Det sesonglange oppholdet i Everton ble som nevnt en suksess. Manager Roberto Martínez er så fornøyd at han nå har fått Lukaku til odel og eie. I alle fall de kommende fem årene.