Fire personer omkom i bussulykken

NAMSOS/OSLO (TV 2): En mann som ble kritisk skadd i bussulykken i Namsskogan tirsdag, er død, opplyser St. Olavs hospital. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde seks kilometer nord for Trones i Namsskogan kommune og ble varslet av forbipasserende klokka 11.59 tirsdag.

Tre personer ble meldt omkomne rett etter ulykken, mens en person var kritisk skadd. Resten av passasjerene, 13 personer, ble sendt til sykehuset i Namsos. 

Fire døde

I ettermiddag opplyser St. Olavs Hospital i Trondheim til TV 2 at mannen som var kritisk skadd er omkommet.

– Mannen ble erklært død klokken 14.51 i dag, bekrefter Svein Erik Granli, lensmann ved Namsos lensmannskontor.

Den sveitsiske sjåføren av bussen er siktet for uaktsom kjøring etter ulykken, men er ikke avhørt. Han vil trolig bli avhørt i morgen.

Et sveitsisk ambulansefly har i kveld tatt av med de passasjerene som er skrevet ut fra sykehus. De vil bli tatt med hjem til Sveits.

16 av dem ombord på bussen var sveitsiske statsborgere, mens en var tysk statsborger.

Sammensveiset

Det var et svært sammensveiset reisefølge som var på tur.

– Vi kan bekrefte at to kvinner mistet sine ektemenn, og at en kvinne mistet sin søster i bussulykken, sier informasjonssjef Svein H. Karlsen ved Helse NT til TV 2.

– Dette var et sammensveiset reisefølge som har tilbrakt mange dager sammen. Påkjenningen er stor når man opplever en så traumatisk hendelse, forteller Karlsen, som sier sveitsiske myndigheter har god oversikt over alle involverte.

Bussen var på en to ukers rundreise i Skandinavia da ulykken skjedde.

Ved Helse Midt-Norge ble det satt i gang omfattende beredskap da ulykken ble kjent.

– En ulykke av denne størrelse setter beredskapen ved våre sykehus, ambulansetjeneste og AMK på prøve og det er derfor tilfredsstillende at de involverte instansene løste oppgaven på en forbilledlig måte, sier administrerende direktør Trond Michael Andersen i Helse Midt-Norge.