STABÆK-KLAR: Andrew Jacobson  skal spille for Stabæk i høst. Her i duell med Seattle Sounders' Zach Scott. Foto: AP/Ted Warren
STABÆK-KLAR: Andrew Jacobson  skal spille for Stabæk i høst. Her i duell med Seattle Sounders' Zach Scott. Foto: AP/Ted Warren

Stabæk låner en av Lampards nye lagkamerater

Andrew Jacobson skal spille ut 2014-sesongen på Nadderud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk fortsetter å forsterke laget forut for høstsesongen i Tippeligaen.

Onsdag ble det klart at bæringene låner den 28 år gamle midtbanespilleren Andrew Jacobson fra FC Dallas.

Det melder de på sine egne hjemmesider.

Blir Lampard-lagkamerat
Jacobson ble tidligere denne uken klar Frank Lampards nye klubb New York City FC, men fram til de skal begynne å spille kamper skal han nå altså i stedet spille for Stabæk.

Jacobson har vært kaptein i FC Dallas, og ble NYCFCs femte spiller noensinne da han tidligere denne uken ble klar. I tillegg til Lampard og Jacobson har de også hentet David Villa, Jed Brovsky (som er lånt ut til Strømsgodset) og Josh Saunders.

Nå skal midtbanespiller Jacobson altså spille under landsmannen Bob Bradley i Stabæk i et halvår først.

– Da Adu forlot oss og gikk til Malmö oppstod det en plass på midten som vi ønsket å fylle, og vi tror at AJ kommer til å gjøre en veldig god jobb for Stabæk, sier sportssjef Inge André Olsen til Stabæks hjemmesider.

Dermed gjør New York FC det samme med Jacobson som de gjør med David Villa. Den spanske landslagsspissen skal spille på lån i australsk fotball frem til den amerikanske sesongen starter.

Det eneste som gjenstår for at overgangen skal gjøres komplett er at han får arbeids- og oppholdstillatelse og at overgangen godkjennes av NFF og FIFA.