«Haien» vil bite over enda mer neste år

Vincenzo Nibali kaster et sultent blikk på sammenlagtsyklistenes hvite hval: Å vinne Giro d'Italia og Tour de France i samme sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke siden Marco Pantani i 1998 har noen vunnet de to Grand Tour-rittene i samme sesong.

Nå tyder mye på at årets Tour de France-vinner Vincenzo «Haien» Nibali har kastet sine øyne på en av sykkelsportens vanskeligste utfordringer.

– Det er ingenting i veien for å prøve, sier han til RCS Media Group, som også er eier av Giro d'Italia, ifølge Cyclingnews.

En klubb for legender

Det finnes nok av ryttere med knuste ambisjoner om å vinne de to rittene i samme sesong, men blant dem som har klart det er sykkel-legender som Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Stephen Roche og Miguel Indurain.

De som har lyttet til TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad under Tour de France de siste årene vet at det sliter så mye på kroppen å vinne slike treukersritt at en dobbeltseier er nær sagt umulig.

Dessverre kan ikke Vincenzo Nibali norsk, eller har sett Touren på TV 2.

– Jeg har ikke bestemt rittprogrammet mitt for neste år, men jeg vil gjerne tilbake til Giroen, sier Nibali.

Han påpeker også at det er meget vanskelig å vinne begge rittene.

– Ikke en gang Alberto Contador har klart det. Jeg bryr meg for mye om Giroen til å delta og dumme meg ut. Vi får se, med et godt treningsprogram kan vi prøve.

Hva om...?

Ingen kunne rokke Nibali i Tour de France, som han vant overlegent etter at de andre favorittene Chris Froome og Alberto Contador krasjet ut av rittet. I et intervju med Corriere della Sera måtte han svare på om han kanskje ikke hadde vunnet om de to hadde fullført.

– Svaret mitt er alltid det samme: Velt er en del av gamet.

Han gjentok også at han ikke har noe å skjule når det kommer til spørsmål om doping.

– Wiggins, Froome og jeg er de nye ansiktene i historien til Tour de France. Sykling er annerledes nå, og jeg mener jeg har vist det.