DØD: En ung, trolig afrikansk gutt ble funnet død i hjulrommet på denne typen transportfly, US Air Force C-130J Super Hercules.  AFP PHOTO / HANDOUT / US AIR FORCE /
DØD: En ung, trolig afrikansk gutt ble funnet død i hjulrommet på denne typen transportfly, US Air Force C-130J Super Hercules. AFP PHOTO / HANDOUT / US AIR FORCE /

Ung gutt funnet død i hjulrommet på amerikansk fly

Myndighetene har testet om den ungen gutten, som trolig er fra Afrika, er smittet av ebola-viruset. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Personell ved den amerikanske militærbasen i Ramstein i Tyskland har startet etterforskning etter at en ung gutt ble funnet død i hjulrommet på et amerikansk transportfly. 

Innom flere afrikanske land

Amerikanske militære bekrefter at den unge tenåringen ble funnet død søndag. De tror gutten er fra et afrikansk land. 

Flytypen gutten ble funnet i er et C-130J Super Hercules. 

Gutten skal ha klatret inn i flyets hjulrom på et av stoppene flyet gjorde i Afrika. Flyets rute er noe uklar, men det skal ha vært innom Mali, Senegal, Chad, Tunisia og Sicilia før det returnerte til Tyskland, skriver Reuters. 

– Sikkerheten vil bli gjennomgått etter denne hendelsen, det er en selvfølge, Vi forsøker hele tiden å gjøre ting så sikkert som mulig i forbindelse med våre flyvninger, og dette vil bli etterforsket, sier pressetalsmann i Pentagon, John Kirby. 

Det var da mannskapet fant en oransje tøybit i flyet at de undersøkte flyet nærmere. Da ble gutten funnet i hjulrommet.

Testet for ebola

Han ble umiddelbart sendt til medisinsk personell, men ble bekreftet omkommet. Tyske myndigheter overtar nå ansvaret for gutten, og vil forsøke å identifisere ham. 

Myndighetene i Tyskland tok raskt prøver av gutten, for å finne ut om han var smittet av det dødelige ebola-viruset, som sprer seg i Vest-Afrika. Det viste seg at gutten ikke var smittet. 

Det fortsatt uklart hvordan gutten har klart å komme seg inn i flyet. 

I april overlevde en somalisk flyktning en flyvning fra California til Hawaii. Han gjemte seg også i flyets hjulrom, men på et passasjerfly.