Innbyggerne i denne kommunen føler seg tryggest i landet

TROMSØ / OSLO (TV 2): En ny undersøkelse avslører hvilke innbyggere som er minst redd for å bli rammet av kriminalitet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en fersk undersøkelse gjort av Sentino Research, er innbyggere i Kautokeino, Kristiansand og Tromsø de som minst frykter å bli utsatt for utsatt for noe kriminelt.

– En trygg og fin by

I undersøkelsen «Trygge kommuner 2013» har brukt et datagrunnlag på 12.000 personer til å undersøke hvor trygge beboere i norske kommuner føler seg.

Personene i undersøkelsen besvarte spørsmål om kriminalitet, sykehusbehandling, og kriseberedskap.

Tryggheten scores fra fra 0 (svært lite trygg) til 100 (svært trygg).
Kautokeino, Kristiansand og Tromsø er de kommunene hvor beboerne er minst redd for å bli utsatt for noe kriminelt, og scorer 79,4, 74,4 og 72,5 poeng.

Selv om Norge i de siste dagene har vært rammet av terrortrusler, føler tromsøværingene seg trygge.
– Dette er en trygg og fin by, sier småbarnsfar Kent Ove Rossvold til TV 2. Tromsøværingen får støtte av Turid Andreassen, også fra Tromsø.

– Hva galt kan skje her, undrer hun.

Trøndere stoler på sykehuset

I den samme undersøkelsen, kommer det frem at det er Trondheim kommunes innbyggere (78,9) som føler seg tryggest på at sykehusene i regionen gir forsvarlig behandling, dersom man skulle bli syk.

Bak Trondheim, følger Klæbu (78,7) og Fjell kommune (75,2).

Kriseberedskap

Tromsø (65,7), Ålesund (64,7) og Stavanger (64,0) er de byene hvor innbyggerne føler at kommunen står godt nok rustet til å håndtere krisesituasjoner.

TRYGGEST: Beboerne i Kautokeino kommune er de som er minst redd for å bli rammet av kriminalitet.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX
TRYGGEST: Beboerne i Kautokeino kommune er de som er minst redd for å bli rammet av kriminalitet.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX