Berget om lite spilletid i Cardiff: – Solskjær hadde sine grunner

Celtic-klare Jo Inge Berget innrømmer at han var uenig med Ole Gunnar Solskjærs vurdering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Warszawa/Bergen (TV 2): Ronny Deilas Celtic møter Henning Bergs Legia Warszawa til TV 2 Sportskanalen-sendt Mesterliga-kvalik onsdag kl. 20.45.

– Berget er en intelligent spiller
Foran et samlet pressekorps av journalister fra Polen, Norge og Skottland på Sheraton hotel i Warszawa benyttet Deila muligheten til å snakke om nysigneringen Jo Inge Berget.

Den 23 år gamle angriperen er med i troppen mot Legia, og han er aktuell til en plass i startelleveren.

– Jeg kjenner Jo Inge godt. Han er en intelligent spiller. Han kan spille flere roller fremover på banen. Han kan spille både i ti-er rollen og som nummer ni. Han kan gi oss nye nytt, sier Deila.

– Hva er det Solskjær ikke har forstått, som gjør at du vil hente Berget?

– Jeg vet ikke hva som skjedde i Cardiff, men det å komme utrent, midt i sesong, var kanskje ingen fordel for Jo Inge, tror jeg. Han passer fint inn i måten jeg ønsker å spille på. Nå har han kommet til en større klubb, selv om Celtic spiller i den skotske ligaen, sier Deila til TV 2.

– Kjedelig ikke å spille
Berget sier prosessene før han ble Cardiff-spiller mandag kveld gikk veldig fort.

– Jeg er glad for å være her nå. Ronny har vært på tråden, og det er alltid greit å kjenne treneren - en trener jeg har hatt før og har spilt bra under, sier Berget til TV 2.

Det ble lite spilletid etter overgangen til Premier League og Cardiff for Berget. Han innrømmet at mangel på spilletid var avgjørende, men at han likte tiden han hadde i Cardiff.

MØTTE PRESSEN: Ronny Deila er klar på at kampen mot Legia blir tøff for Celtic. Samtidig avslørte han på tirsdagens pressekonferanse at Jo Inge Berget kan komme til å starte onsdagens Mesterliga-kvalik.
MØTTE PRESSEN: Ronny Deila er klar på at kampen mot Legia blir tøff for Celtic. Samtidig avslørte han på tirsdagens pressekonferanse at Jo Inge Berget kan komme til å starte onsdagens Mesterliga-kvalik.

– Den har vært bra -godt treningsnivå og jeg trivdes. Men det ikke å spille er selvfølgelig kjedelig, sier Berget.

Mikael Lustig på tirsdagens pressekonferanse i Warszawa. FOTO: TV 2.
Mikael Lustig på tirsdagens pressekonferanse i Warszawa. FOTO: TV 2.

– Fikk du forklaring av Solskjær?

– Ja, det fikk jeg.

– Var du enig med ham?

– Nei, det var jeg ikke, men han hadde sine grunner.

– Angrer du på at du dro til Cardiff?

– Egentlig ikke. Det var bare et halvt år. Jeg vil ikke si at det var et mislykket opphold. Cardiff har veldig mange gode spillere.

– Føler du dette er et steg opp i karrieren din?

– Vanskelig å si. Cardiff rykket jo ned. Men Celtic er en storklubb, og her får man muligheten til å spille Champions League.

Se Legia Warzsawa-Celtic på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo onsdag kl. 20.45!

Har ikke snakket med Berg
Mye av oppmerksomheten før Celtic gjester Legia er naturligvis rettet mot dem norske duellen mellom Deila og Berg. 

– Det er ikke normalt å ringe hverandre i norsk fotball. Jeg har ikke snakket med Henning Berg. Kanskje vi snakkes neste sommer, når jeg kommer til Norge, flirer Deila.

På TV 2s spørsmål om hva det betyr å møte Berg til norsk duell, sier han at det «ikke betyr så mye».

– Jeg har store planer for Celtic. Jeg ønsker at vi skal føre kamper mot topp, europeisk motstand hjemme på Celtic Park. I tillegg ønsker jeg å vinne alt i Skottland. Da spiller det ikke så stor rolle at Henning Berg står i veien nå. Sånn er det bare, sier Deila til TV 2.

– Hvem er favoritter?

– Det er vel oss, da. Presset er stort, men det står i stil til de ambisjonene jeg nevnte

Positiv Lustig
Den svenske høyrebacken Mikael Lustig var først ut på tirsdagens pressekonferanse. Den svenske backen ga Deila skryt før det viktige oppgjøret.

– Deila har vært veldig tydelig på feltet. Ting har vært godt organisert, så det ser bra ut så langt. Vi har utviklet det å vinne ballen tilbake fortere nå, under Ronny. Der ser jeg en forskjell. Men vi har ikke hatt ham lenge, så vi får se i fortsettelsen.