KAN VÆRE PÅ VEI BORT: Fernando Torres er en av spillerne som kan komme til å forsvinne fra Chelsea i sommer. José Mourinho har én utenlandsk spiller for mye i stallen.
KAN VÆRE PÅ VEI BORT: Fernando Torres er en av spillerne som kan komme til å forsvinne fra Chelsea i sommer. José Mourinho har én utenlandsk spiller for mye i stallen.

Derfor kan Chelsea bli tvunget til å selge Torres eller Cech

José Mourinho må gjøre justeringer i stallen før sesongen starter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea har gjort en rekke solide forsterkningen denne sommeren og seiler opp som en av de heteste tittelkandidatene den kommende Premier League-sesongen. 

Men kjøp av utenlandske stjerner skaper noen problemer for José Mourinho.

For mange utenlandske spillere
Akkurat nå har London-klubben flere utenlandske spillere i troppen enn det som er tillatt. Det øvre taket for utenlandske spillere over 21 år i en 25-mannstropp er 17. Chelsea ser for øyeblikket ut til å ha 18 spillere som realistisk sett kan havne i den kategorien i den kommende sesongen - det betyr at én må ut. 

– Fra gruppen man forventer skal danne stallen, må jeg sende én bort fordi vi har en utenlandsk spiller for mye, sier Mourinho ifølge The Telegraph.

Mourinho har allerede bekreftet at ungguttene Andreas Christensen, Nathan Aké og ytteligere én spiller vil bli del av Chelseas førstelag den kommende sesongen. Det løser likevel ikke problemet med for mange utenlandske spillere.

Cesc Fàbregas teller som egentrent spiller etter hans åtte år i Arsenal. Romelu Lukaku og Kurt Zouma teller som under-21-spillere. Gary Cahill og John Terry regnes som egentrente spillere.

Løsningen kan bli salg av Torres eller Cech
Signeringen av Didier Drogba var den siste dråpen som fikk begeret til å renne over. Chelsea sitter med fire spisser for øyeblikket - det er trolig én mer enn det Mourinho ser for seg i stallen. 

Nå spekuleres det i at Chelsea er desperate etter å finne en kjøper for Fernando Torres slik at problemene blir løst. Interessen rundt den tidligere storscoreren er imidlertid ikke den største - spanjolens gamle arbeidsgiver Atlético er av klubbene som tidligere har vist interesse.

En annen løsning på problemet kan være å selge Petr Cech. Den rutinerte tsjekkeren får kamp om keeperplassen når stortalentet Thibaut Courtois (22) returnerer til klubben i sommer.

Samtidig har Mark Schwarzer nylig signert en forlengelse på kontrakten - dermed kan mye tyde på at Cech kan forsvinne. PSG har vist interesse for den 32 år gamle keeperkjempen. Et salg av Cech vil også gjøre det mulig for Mourinho å bruke én av ungguttene Jamal Blackman eller Mitchell Beeney som tredjevalg på keeperplass. 

Thibaut Courtois (t.v) før forrige sesongs kamp mot klubben som eier ham.
Thibaut Courtois (t.v) før forrige sesongs kamp mot klubben som eier ham.

Et salg av John Obi Mikel kan også bli en løsning, men nigerianeren har heller ikke tiltrukket seg overdreven interesse på overgangsmarkedet. 

Mangler nøkkelspillerne
Det er ventet at Marko Marin, Victor Moses og Ryan Bertrand forsvinner fra klubben i sommer. Det kan også hente at Oriol Romeu og Marco van Ginkel blir sendt bort på lån. Lukakus fremtid i Chelsea er heller ikke hogd i stein.

– Jeg har stallen jeg ønsker å ha - den riktige profilen for å angripe tittelen. Arsenal, Liverpool, United og City signerer spillere, og Tottenham forbedrer seg. Men jeg starter sesongen med å si at vi ønsker å bli mestere, sier Mourinho til Daily Mirror.

Den kommende uken vil Chelseas VM-spillere returnere fra ferie. Med i overkant av to uker til seriestart går klubbene i gang med de avgjørende forberedelsene. Til nå har en rekke av ungguttene fått lov til å prøve seg på førstelaget.

– Det er fremdeles viktig for oss å få alle spillerne tilbake. Vi har ikke Schürrle, Oscar, Willian og Harzard, og det er fire spillere vi bygger spillet rundt. Samtidig trenger de ferie, men spillerne som er her på denne treningsleiren jobber veldig hardt, sa Mourinho til Chelseas hjemmesider forrige uke.

Blåtrøyene er for øyeblikket på treningsleir i Nederland i forbindelse med onsdagens kamp mot Vitesse.