TRE OMKOMNE: Tre personer på en sveitsisk turistbuss har mistet livet i en bussulykke i Nord-Trøndelag. Foto: Anne Elisabeth Brekkvassmo
TRE OMKOMNE: Tre personer på en sveitsisk turistbuss har mistet livet i en bussulykke i Nord-Trøndelag. Foto: Anne Elisabeth Brekkvassmo

Turbuss krasjet i bergvegg – tre omkomne

17 utenlandske turister var involvert i en alvorlig bussulykke på E6 ved Trones i Namsskogan tirsdag ettermiddag. Tre personer omkom, én person er hardt skadet, opplyser politiet.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var tirsdag ettermiddag at politiet i Nord-Trøndelag fikk melding om en alvorlig bussulykke på E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag.

Politiet bekrefter til TV 2 at det er tre omkomne etter bussulykken.

– Tre personer er bekreftet omkommet. De skadde fraktes fortløpende til Namsos sykehus, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt Rune Reinsborg til TV 2. 

Ifølge politiet er én person hardt skadet etter ulykken og fraktet til St. Olavs hospital. De resterende 13 personene i bussen fikk lettere skader og er kjørt til sykehuset i Namsos.

Øyevitne forteller om skadde passasjerer i sjokk - se intervjuet her.

Turbuss fra Sveits

Det var 17 personer om bord i turistbussen fra Sveits - 16 passasjerer og en sjåfør.

Ulykken skjedde i Trones i Namsskogan. Bussen kjørte sørover på E6.
Ulykken skjedde i Trones i Namsskogan. Bussen kjørte sørover på E6.

– Det er snakk om en turistbuss fra et europeisk land. Vi vet at det er flere skadde personer og nødetatene jobber på stedet, forteller Reinsborg.

Politiet sier det er snakk om alvorlige personskader. 

– To personer ble funnet under bussen, og brannvesenet måtte skjære opp bussen for frigjøre personene, sier operatør ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag, Lars Inge Nilsen til TV 2. 

Katastrofeberedskap på sykehuset

Ulykken skal ha skjedd på Trones i Nord-Trøndelag, og meldingen kom like før klokken 12.00.

– Bussen har havnet utfor veien og vært i kontakt med en fjellvegg før den har havnet på veien igjen. Bussen var på vei sørover på E6, sier Reinsborg. 

Det er slått full katastrofealarm ved sykehuset i Namsos etter bussulykken. 

– Vi har satt katastrofeledelse og kaller inn ekstra helsepersonell, det innebærer både leger og sykepleiere, sier informasjonssjef Trond Skillingstad ved Helse Nord-Trøndelag til TV 2.

Sykehuset vurderer fortløpende om de kan ta i mot alle de skadde personene og vil vurdere individuelt om pasienter blir sendt til andre sykehus.  

Sea King-helikopter til stedet

Et Sea King-helikopter fra Ørlandet er også ulykkesstedet. 

– Vi har fått melding om at noen er hardt skadet og noen lettere skadet. Flere skal også være fastklemt, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Jan Lillebø. 

E6 er stengt etter ulykken, det er uvisst når veien blir åpnet igjen. Ulykken skjedde i sørgående retning på E6.