NYTT SØK: Politiet undersøker om den antatt drepte Per Vålnes kan være begravd i grunnen under Vollan gjestestue i Nordkjosbotn. Den savnedes tidligere samboer og hennes nye kjæreste jobbet begge på serverings- og overnattingsstedet da Vålnes forsvant og tilbygget på bildet var under oppføring. Onsdag ble det boret hull i gulvet og spesialtrente hunderundersøkte området.
Foto: an-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
NYTT SØK: Politiet undersøker om den antatt drepte Per Vålnes kan være begravd i grunnen under Vollan gjestestue i Nordkjosbotn. Den savnedes tidligere samboer og hennes nye kjæreste jobbet begge på serverings- og overnattingsstedet da Vålnes forsvant og tilbygget på bildet var under oppføring. Onsdag ble det boret hull i gulvet og spesialtrente hunderundersøkte området. Foto: an-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

– Får rive i gjestehus i søket etter Per Vålnes

Nord-Troms tingrett har besluttet at politiet får rive deler av Vollan Gjestestue for å søke etter liket av Per Vålnes (50), melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Statsadvokat Lars Fause i Troms og Finnmark sier til TV 2 at retten har åpnet for gransking, men ikke ransaking av Vollan Gjestestue i forbindelse med etterforskning av mulig drap på Per Vålnes.

Dette betyr at rettens beskjed til politiet er at de selv må bekoste utgiftene til riving og graving i grunnen under den nye gjestefløya. Dette vil beløpe seg til 20-25 millioner kroner.

En slik utgift vil Troms politidistrikt ikke kunne ta, og om de ikke blir tilført ekstra midler er det nå mye som taler for at saken kan ende her, sier Fause til TV2.

SØK: Til sammen 14 hull ble boret i dette gulvet inne på Vollan gjestestue i det resultatløse søket etter Per Vålnes. Lensmann Trygve Møllebakken opplyser at likhundene ikke markerte på noen av prøvene som ble tatt opp.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
SØK: Til sammen 14 hull ble boret i dette gulvet inne på Vollan gjestestue i det resultatløse søket etter Per Vålnes. Lensmann Trygve Møllebakken opplyser at likhundene ikke markerte på noen av prøvene som ble tatt opp. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

På bakgrunn av tips

På en pressekonferanse i mai opplyste politiet at de ville gjøre nye søk på bakgrunn av flere tips om at liket befinner seg under betonggulvet.

Nord-Troms tingrett besluttet denne uken at politiet får rive deler av Vollan Gjestestue for å gjøre et nytt søk etter antatt drepte Per Vålnes (50), melder VG.

Per Vålnes forsvant i november 2011. På tross av en svært omfattende leteaksjon ble han aldri funnet, og tre personer er siktet for drapet på ham.

Ifølge VG er det en kjent bedrageridømt kriminell som har fortalt politiet i avhør at Vålnes skal ligge begravet under gjestestuen. Dette opplysninger TV 2 også får bekreftet.

– Vi presiserer at flere kilder som ligger til grunn for beslutningen, sier Sæverud på pressekonferansen.