Utsolgt etter to uker - nå får importøren flere biler

Den nye Lexus-SUVen setter rekorder.

Lexus-salget i Norge kommer til å skyte i været når denne bilen kommer 
til høsten. Importøren har målsetning om å ta 10-15 av salget i 
bilklassen. Det kommer det godt med at man har lykkes å få tildelt flere
 biler enn opprinnelig planlagt.
Lexus-salget i Norge kommer til å skyte i været når denne bilen kommer til høsten. Importøren har målsetning om å ta 10-15 av salget i bilklassen. Det kommer det godt med at man har lykkes å få tildelt flere biler enn opprinnelig planlagt.

En av årets store bilnyheter kommer til Norge i månedsskiftet september/oktober.

Da er det klart for den aller første kompakte SUV-en fra Lexus. NX 300h går inn i en av de mest populære bilklassene - og har svært gode forutsetninger for å bite fra seg der.

For Lexus er dette en bil som virkelig bredder modellutvalget - og som er ventet å gi en kraftig salgsøkning i mange markeder.

De første bildene - dette kan bli det store gjennombruddet

Får flere biler

Den norske importøren fikk opprinnelig tildelt 150 eksemplarer i årets kvote. Det viste seg veldig snart at det ble altfor lite - og at det her ville bli ventelister.

De 150 bilene ble nemlig solgt allerede etter to uker. Nå har Lexus 200 bestillinger inne - samtidig som de går ut med nyheten om at man har lykkes å få flere biler til landet i år.

Nå får du storebror RX til folkepris

Mindre avgift

- Vi har i lang tid jobbet hardt mot fabrikken for tildeling av et større antall NX 300h. Det er derfor med stor glede vi i dag kan fortelle at vi har fått bekreftet en dobling av antall biler for levering i 2014. Vi regner med å kunne levere ca 250-300 kundebiler i år, sier en entusiastisk Lexus-sjef Jan Christian Holm, i en pressemelding.

Den nye Lexus-SUVen har en startpris på 523.500 kroner. Lexus velger å kun ta inn én modell til Norge. Det er hybridutgaven NX 300h med firehjulsdrift og 197 HK. Automatgir er standard. Selve hybridløsningen gjør at bilen får 60.000 kroner lavere engangsavgift, enn om den hadde hatt bare bensin- eller dieselmotor.

Velutstyrt

Lexus er kjent for å ha betydelig mer standardutstyr på bilene sine enn særlig de tyske premium-konkurrentene tilbyr.

Det betyr i praksis at man ikke må ta høyde for flere titusener ekstra for "nødvendig" utstyr, selv om det naturligvis er mulig å spekke opp NX også i betydelig grad ut over det som er standard.

Vi i Broom har allerede vært i England og sett nærmere på bilen. Vår konklusjon er at dette er en svært spennende nykommer - som absolutt har forutsetninger for å selge godt.

LES OGSÅ: Dette kjører de aller mest fornøyde bileierne

Brukt SUV - her er tre til 250.000 kroner