Fransk bil helt til topps i kvalitets-undersøkelse

Se listen over de aller beste familiebilene her: 

Myten om franske
bilers upålitelighet slår dype sprekker etter en helt ny undersøkelse.
Myten om franske bilers upålitelighet slår dype sprekker etter en helt ny undersøkelse.

Man kan si mye pent om franske biler. De har ofte svært høy komfort, mye utstyr og god design. Men fremragende kvalitet er ikke det de tradisjonelt har vært aller mest kjent for.

Nå ser det ut til at vi må tenke nytt rundt akkurat dette. De franske bilprodusentene har nemlig hatt fokus på kvalitet de også i flere år. Og i en helt ny kvalitetsundersøkelse gir franskmennene populære tyske og japanske modeller bank - så det holder.

Nei – dette er ikke verdens beste bil

Stor, seriøs aktør

Det viser helt ferske tall fra anerkjente Warranty Direct. Dette er et stort britisk forsikringsselskap som tegner tilleggsforsikringer på brukte biler. De har en portefølje bestående av flere hundre tusen biler og er en av de største og mest seriøse aktørene i dette markedet.

De utarbeider årlig flere forskjellige rapporter og statistikker knyttet til sine erfaringer og utbetalinger vedrørende reparasjonskostnader og reparasjonstid, samt gjennomsnittelig alder og kjørelengde.

Familiebiler

Nå er det altså statistikk for familiebiler - de såkalte MPV-ene, eller flerbruksbilene de har sett nærmere på. Kjært barn har som kjent mange navn..

Det er biler fra 2007 og nyere som er med i denne studien. Vi snakker altså om brukte biler, opp til sju år gamle. Akkurat den alderen mange småbarnsforeldre velger seg.

- Kanskje er dette verdens beste bil?

Overraskende resultat

Og som nevnt - resultatet kan nok være egnet til å overraske. Det er nemlig lille, unnselige Citroën Berlingo som stikker av med en ganske så klar topplassering, foran Ford C-Max.

Det er slett ikke den eneste franske bilen som gjør det godt her. Den har nemlig følge av flere andre franske modeller - slik som Citroën Picasso på tredjeplass og Renault Scenic på en femteplass - foran Chevrolet/Daewoo Tacuma.

Store forskjeller

Vi ser at det er store forskjeller fra førsteplassen og ned til tiendeplassen. Da har reparasjonskostnadene mer enn doblet seg, samt at bilen har en pålitelighetsindeks på 109 kontra 37 på førsteplassen. Med andre ord tre ganger så stor sjanse for trøbbel på bilen på tiendeplass.

Her er listen: 

Les også: - Du skal slite med å finne bedre bil til mindre penger