NORSKE CELTIC: Jo Inge Berget er klar for Celtic. Foto: celticfc.net
NORSKE CELTIC: Jo Inge Berget er klar for Celtic. Foto: celticfc.net

Jo Inge Berget klar for Celtic

– Jeg er sikker på at Jo Inge kan tilføre noe nytt til dette laget. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Champions League-kvalifiseringen mellom Legia Warszawa og Celtic på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo onsdag klokken 20.45!

Ronny Deila har hittil ikke kastet seg over nordmenn i jakten på Celtic-forsterkninger, men i dag kommer det omsider norske tilskudd. 

Jo Inge Berget kommer på lån fra Cardiff til januar 2015 og Celtic har sikret seg opsjon på kjøp. Berget blir med troppen som reiser til Polen i morgen for å møte Henning Berg og Legia Warszawa. Det skriver den skotske storklubben på sine hjemmesider

«Norske» Celtic

– Jeg er svært fornøyd med at vi har fått hentet Jo Inge. Jeg vet godt hva han står for og er sikker på at han kan tilføre noe nytt til dette laget. Han er en spiller som jobber hardt og gir alt for laget. Jeg håper han kan få et suksessrikt opphold i Celtic, sier Deila til klubbens hjemmesider.

Jo Inge Berget går dermed fra en norsk trener til en annen.

– Jeg vet godt hvilken fantastisk klubb Celtic er og hva klubben betyr for supporterne. Det er et privilegium å være her. Jeg kjenner også manageren svært godt og gleder meg til å jobbe med ham igjen, sier Berget. 

I Celtic møter han også en annen norsk kjenning - Stefan Johansen.

– Jeg kjenner Stefan fra da vi spilte sammen i Strømsgodset, også fra landslaget, så jeg kjenner ham godt. Han er en bra gutt, og jeg er glad for at han er her i Celtic, sier Berget til Celtic.

– Det hjelper å ha kjente fjes. Det betyr at jeg har noen å snakke litt norsk med også.

– Slet med tempoet i England

TV 2s ekspert Petter Myhre mener at utfordringen i Premier League ble et hakk for stor, og tror han vil ha bedre sjanser til å lykkes i Skottland.

– Ronny har jobbet med ham tidligere og har vel troen på at han skal få ham på rett kjøl igjen. Han presterte ikke i Cardiff, men så er jo også den skotske ligaen vesentlig svakere. Dermed har han også vesentlig større sjanse til å lykkes. Han kommer også til den beste klubben i Skottland, og dro fra den dårligste i Premier League.

– Hva manglet Berget for å lykkes i Premier League?

– Berget er god teknisk og har god fotballforståelse, men alt går jo veldig mye fortere i Premier League. Det så alltid ut som han hadde god tid i Tippeligaen, men det gjorde det ikke i England.

Med høyt tempo mener ikke Myhre nødvendigvis «tut og kjør». Han sikter til et kvalitativt høyt tempo.

– Det kan naturligvis være høyt tempo i Skottland også, men det blir lavere tempo i den forstand at kvaliteten er lavere. Forsvarerne er ikke så kvikke til å lese ballbanen, utførelsen er svakere og lagene forflytter seg ikke like godt samlet. 

Henter assistent fra Godset

Deila har også gjort en annen norsk signering i løpet av dagen. Haakon Lunov går inn i Deilas støtteapparat og skal ha ansvar for kampanalyse.

– Jeg kjenner Haakon godt og vet hvilket strålende arbeid han vil ta med seg til Celtic. Vi gleder oss til å ønske ham velkommen hit, sier Deila til klubbens egne hjemmesider.

Lunov kommer fra stillingen som utviklingssjef i Strømsgodset.