Fikk inndratt klokke til 325.000 kroner

Tollvesenet beslaglegger luksusvarer fra ferierende nordmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere benytter feriedager til intens shopping, men om du ikke orker å sette deg inn i reglene for innførsel av varer kjøpt i utlandet kan det koste deg dyrt.

Store beslag

–Vi beslaglegger varer for flere titalls tusen. Bare den siste tiden har vi beslaglagt dette, sier fungerende kontorsjef hos Tollvesenet på Gardermoen, Håvard Nordemoen og viser fram luksusvesker, smykker og klokker.

–Denne er verdt 39 000 Euro, og denne klokken er verdt 40 000 norske kroner, forklarer Nordemoen og viser fram to klokker av det svært eksklusive merket Patek Philippe.

Tollklarering

Reglene for innførsel av varer er klare, hvis du er på reise under 24 timer kan du ta med deg varer for inntil 3000 kroner. Er du borte over 24 timer er grensen 6000 kroner. Alt over det skal tollklareres.

KLOKKEBESLAG: Verdien på denne klokken som ble beslaglagt på Gardermoen er ca. 325.000 kroner. Eieren angrer nok på at den ikke ble tollklarert. Foto: Glenn Aaseby
KLOKKEBESLAG: Verdien på denne klokken som ble beslaglagt på Gardermoen er ca. 325.000 kroner. Eieren angrer nok på at den ikke ble tollklarert. Foto: Glenn Aaseby

Autensiteten på luksusvarene blir kontrollert og luksusvarene blir liggende hos tollvesenet til de auksjoneres bort etter at politiet har avsluttet etterforskning av saken.

–Folk reagerer veldig forskjellig når vi beslaglegger ting fra dem. Noen blir veldig fortvilet, og noen begynner også å gråte. Det er jo ikke hyggelig men man må følge regelverket og ikke bryte loven, avslutter Håvard Nordemoen til TV 2.