Carews tidligere kaptein:
– Klubben lot ham feste

Onsdag klokken 22.40 sendes dokumentaren «Fotballeventyret Carew» på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se «Fotballeventyret Carew» på TV 2 onsdag klokken 22.40.

Det er ikke mange norske fotballkarrierer, om noen, som kan måle seg med den John Carew har hatt. Råtalentet hans er trolig uten sidestykke i norsk fotballhistorie.

– Det er en populær øvelse innen fotballen å tenke på hva som kunne vært, sier Øyvind Alsaker i dokumentaren «Fotballeventyret Carew».

– Men i tilfellet John Carew er det rett og slett vanskelig å la være, reflekterer Alsaker.

På onsdag sendes den snaut timen lange dokumentaren om John Carew, hvor man kan bli med på en reise fra start til slutt i det utrolige fotballeventyret.

Fra barndommen ved Løken-blokken på Lørenskog, hvor keeper John Carew scoret 90 mål i sin første sesong som spiss, til de sene kvelder på store europeiske arenaer.

Og utesteder.

– Veltrent, men lat

I dokumentaren får Carew selskap av Thomas Myhre, Vidar Riseth, Egil «Drillo» Olsen og Stiliyan Petrov rundt et bord i Birmingham.

Myhre var den første keeperen som virkelig fikk erfare angriperens utrolige talent, da 17 år gamle «Lille-John» dunket inn hat-trick i cupsemifinalen mellom Viking og Vålerenga.

– Alltid veltrent, men alltid lat, spøker den tidligere Aston Villa-kapteinen Stiliyan Petrov.

Etter mange år som klubbnomade, fant Carew endelig en klubb som tok ham for den han var. En råsterk spiss som trengte å leve sitt eget liv utenfor fotballbanen.

Det betydde også en del festing, skal vi tro hans tidligere kaptein i Aston Villa.

– En morgen var vi på trening og Martin (O'Neill, Aston Villas manager) kom bort og lurte på om vi visste hvor Carew var. Det gjorde vi ikke, og Martin fortalte at en av døtrene hans hadde sett Carew på fest i London.

– Vi ble overrasket og svarte «nei, han er her», men like etter ringte John og fortalte at han ville bli sen. Til O'Neill sa han bare «det var ikke meg!», flirer Petrov.

Villa lot ham feste

I Birmingham fikk nemlig Carew lov til å slippe seg løs, så lenge han leverte varene på banen. Noe han stort sett også alltid gjorde. 

– Engelsk fotball var som skapt for meg. Aston Villa var som skapt for meg. Eller, jeg var som skapt for Aston Villa, flirer han.

Petrov legger ikke skjul på at Carew fikk annerledes behandling enn resten av spillerne.

– Martin O'Neill visste at så lenge John presterte til helgen, så var det greit. John visste også det, og brukte det for alt det var verdt, sier Petrov, til stor latter rundt bordet.

I dokumentaren får man et fyldig innblikk i Carews mange triumfer og nederlag. Fra veien til toppen av europeisk fotball, til å slite med motivasjonen i en alder av 21 år.

– Jeg var utbrent i den forstand at jeg ikke lenger syntes det var kjempegøy å spille fotball.