Trondheim  20140329.
Eliteserien i fotball 2014: RBK-Viking (2-2). Rosenborg og Viking spilte uavgjort i sesongåpner i eliteserien 2014 lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Cristian Gamboa. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Trondheim 20140329. Eliteserien i fotball 2014: RBK-Viking (2-2). Rosenborg og Viking spilte uavgjort i sesongåpner i eliteserien 2014 lørdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Cristian Gamboa. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Gamboa har bestått legesjekken i Premier League-klubb

Kun arbeidstillatelsen gjenstår før RBK-spilleren skifter til West Bromwich Albion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristian Gamboa har bestått legesjekken i den engelske Premier League-klubben West Bromwich Albion.

Rosenborg er også enig med Midlands-klubben om overgangen, og Gamboa bekrefter overfor TV 2 Sporten at kun arbeidstillatelsen gjenstår for at hans drøm om å bli Premier League-spiller går i oppfyllelse.

Gamboa var i England allerede i forrige uke, men RBK har vært klar på at også flere andre klubber har ønsket costaricanerens tjenester.

Les også: RBK: – Flere andre klubber er interessert i Gamboa

Storspillet i VM har gjort både Gamboa og flere andre av Costa Rica-spillerne til attraktive på overgangsmarkedet, og det har lenge vært klart at Rosenborg etter all sannsynlighet kom til å miste sin eminente høyreback.

WBAs femte forsvarssignering
WBA endte på 17. plass i Premier League forrige sesong, og erstatter deretter manager Pepe Mel med en ny mann. Tidligere Everton-juniortrener Alan Irvine tar fatt på sin første managerjobb på øverste nivå. Han har tidligere erfaring fra Preston og Sheffield Wednesday i lavere divisjoner.

Tidligere i sommer har klubben fra Birmingham i tillegg til midtbanespiller Craig Gardner og angripre Ideye Brown, allerede signert forsvarsspillerne Joleon Lescott, Chris Baird, Sébastien Pocognoli og Andre Wisdom.

Sistnevnte er høyreback og har ankommet på lån fra Liverpool. Så gjenstår det å se hvem av de to nykommerne manage Irvine har tenkt å satse på som førstevalg fremover.