Nerdealarm! – Her er det VI som er de kule

Over 150.000 tegneserienerder samlet seg under årets Comic-Con.

I helgen var 150 000 tegneserie-entusiaster samlet i San Diego, for å delta på Comic-Con - verdens største festival i sin sjanger.

Den årlige messen tiltrekker seg alle som er glade i tegneserier, science fiction og fantasy, og de aller fleste er utkledd.

– Mange sexy nerder

Kostymene er utrolig gjennomførte, og det har blitt lagt mye tid og energi i forberedelsene.

– Det er mange sexy nerder her. Dette er den eneste gangen, bortsett fra Halloween, at man kan gå i kostyme og ikke føle seg gal, forteller deltaker Phoebe Price til TV 2.

– Hva er det villeste du har sett i løpet av festivalen?

– Nakne mennesker. Mange liker å være naken, og dette er stedet å utfolde seg uten at det kalles prostitusjon, legger Price til.

Ingen mobber

Festivalen ble etablert i 1970, og startet som en årlig møteplass for de som var interessert ei tegneserier og science fiction. Den har vokst til å bli en av verdens største festivaler, og mange kaller det bare for «nerdenes paradis».

– Det er det ene stedet vi kan samles, hvor vi ikke blir mobbet for å være nerder. Her er vi de kule barna, sier den kvinnelige deltakeren «Eris».

– Alle her er en stor nerd, og det er noe vi deler i felleskap her, sier Ceara, en annen Comic-Con-deltaker.

– Elsker entusiasmen

I fire dager arrangeres det seminarer, filmvisninger og workshops, og mange kjente skuespillere, produsenter, forfattere og dataspillskapere besøker galskapen hvert år.

– Jeg elsker entusiasmen fra alle deltakerne, og de er utrolig hyggelige. Det overrasker meg, for når så mange folk samler seg er de som regel slemme, men her er alle snille og de elsker å være her, forteller deltaker David Kashier.