Mark Cavendish er ukens reddhare

– Blir det søksmål mot sjåføren, undrer Tour-blogger Ole Kristian Stoltenberg i sin siste uke-oppsummering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tour de France har rullet gjennom sin siste uke. Vi setter oss på ramma og fyrer løs fra hofta igjen. Her er siste ukas utpå jordet kåringer:

Ukens reddhare: Mark Cavendish var skvetten og redd ut da han satt på i lagbilen under en etappe. Blir det søksmål mot sjåføren?

Ukens festblære: Dag Otto skvatt da lynet slo til og han var tissetrengt. Om han ble skikkelig ferdig, må det ha skjedd med lysets hastighet.

Ukens antrekk: Bjarne Riis i XXL polkadottskjorte.

Johan Kaggestad er ukens mann med bart. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Johan Kaggestad er ukens mann med bart. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ukens frieri: Dag Otto prøvde å få Paasche til å fri til sin samboer, på lufta. Sjelden har reklame kommet på et gunstigere tidspunkt, kanskje..? Vi i skråblikk-spalten satser på at det blir Paasche-bryllup!

Ukens mann med bart: Johan Kaggestad. Beholdt fatningen, og barten, i overnevnte situasjon. Den barten har vært gjennom tolv år og 252 etapper, vær klar over det! Ingen over, ingen ved siden av ridderen fra Vikersund.

Ukens røde kort: José Joaquin Rojas ble kastet ut av rittet fordi han angivelig hadde hengt på en bil. Selv nekter hovedpersonen: «I know nothing». Hva med å ta fingeravtrykk fra bilen? Uansett trist å dra hjem tre dager før banketten.

Ukens samtale:

- Ser du meg på TV nå, mamma?

- Ja, men pass deg for han i gul skjorte som prøver å stjele…

Det oppnås fortsatt ikke kontakt med abonnenten.

Ukens bilkjøp: Rafael Majka ble lovet en Aston Martin om han vant to etapper. Som sagt så gjort. Burde en ny (og penere) skjorte til Bjarne Riis fulgt med på lasset her, Tinkov?

Ukens samtale 2: Jeg tror det har løsnet i lagbilen til Tinkoff-Saxo den siste uka!

- YEEEEES!

- YEEEEEEEEEEEEEEEES!

Ukens sving: Siden Michele Scarponi denne uka har holdt seg våken, så må det bli norskesvingen på Champs-Élysées. Makan til sunn norsk ungdom skal du leite lenge etter. Herlig stemning!

Ukens angrep: Moviestar får denne tittelen. De klinket til ned fra Tourmalet. Joda, det ble luka av den manøveren til slutt. Litt synd at det var kaptein Valverde som datt av i siste motbakke.

Ukens opptrekkslag: Katusha har virkelig draget på å rote det til. Da bruddet gikk uten Rodriguez kjørte de steinhardt. Uten annet resultat at drømmen om etappeseier og klatretrøye gikk opp i røyk for den lille sigar.

Ukens kamp i lett fluevekt: Luke Durbridge klarte ikke knock-out på hjelperen hos Movistar. Uansett må det spanske laget lære seg å ikke slå til i nedoverbakke, eller langesonen!

Det var kort og godt oppsummert noen av observasjonene fra sofaen i Krokstadelva.

Til slutt: Takk for følget i bloggform, og gratulerer til samtlige 4373 som slo meg i Tourmanager.