FIRE VINNERKANDIDATER: Neste år vil nok både Vincenzo Nibali, Chris Froome, Alberto Contador og Nairo Quintana være med i kampen om sammenlagtseier i Tour de France. Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje)
FIRE VINNERKANDIDATER: Neste år vil nok både Vincenzo Nibali, Chris Froome, Alberto Contador og Nairo Quintana være med i kampen om sammenlagtseier i Tour de France. Foto: Scanpix/Photoshop (Montasje)

– Neste år blir det tidenes Tour de France

Johan Kaggestad tror neste års felt blir sterkere enn noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paris (TV 2): Vincenzo Nibali syklet søndag inn til den mest overlegne Tour de France-seieren siden Jan Ullrich vant i 1997. Haien fra Sicilia hadde hele sju minutter og 37 sekunder ned til Jean-Christophe Peraud på 2. plass.

Det ble tidlig klart at Nibali var den sterkeste rytteren i Touren. Da både Chris Froome og Alberto Contador måtte bryte, var det ikke ingen ryttere som holdt Nibalis nivå i de tøffeste stigningene. Også på brostein og på kuperte etapper viste italieneren sin klasse.

Like lett får han det ikke neste år, tror Johan Kaggestad. Han spår at Tour de France 2015 blir tidenes Tour.

- Det tror jeg faktisk. Nå har andre sett at det er mulig å slå sprekker i Sky-bastionen. Neste år tror jeg alle kommer. Contador var i sitt livs form i år. Neste år kommer han tilbake. Froome kommer til å prøve igjen. Nairo Quintana har sagt at han kommer, og da er ikke Alejandro Valverde kaptein. Rigoberto Uran i Omega Pharma-Quick Step er også aktuell. Jeg tror vi får se en ellevill Tour de France neste år. Ikk minst skal Alpe d'Huez skal inn på ruten, sier Kaggestad og smiler bredt.

- Jeg tror mange lærte av Nibali i år. Det var opplagt usedvanlig godt planlagt. Han er en av verdens fire beste sammenlagtryttere, men han får det ikke så lett neste år. Det er mye penger der ute, og tenk hvis Alonso kommer med et lag. Movistar kommer til å trimme laget helt ekstremt rundt Quintana, legger han til.

Alexander Kristoff forsvarte Norges ære i årets Tour. Neste år kan det fort bli flere nordmenn.

- Det er spennende hvis Boasson Hagen går til Tinkoff-Saxo. Oleg Tinkov er tydeligvis veldig begeistret for Boasson Hagen. Han har tenkt å lage verdens beste sykkellag, og Boasson Hagen er en del av de planene. Edvald er en kapteinskandidat i klassikerne. I tillegg har han vist at han kan ta etappeseire i Touren, sier Kaggestad.

Men Boasson Hagen er ikke den eneste nordmannen som har fulgt årets ritt fra tv-skjermen.

- Lars Petter Nordhaug hadde vært god nok til å kjøre i år, men fikk ikke være med på grunn av en politisk beslutning i laget. Han må bare holde seg frisk, sier Kaggestad.

Kristoff har leflet med tanken om droppe neste års Tour de France. Katjusja-rytteren er nemlig svært lysten på å vinne VM-gull, og løypa i amerikanske Richmond neste høst ser ut til å kunne passe Kristoff godt.

Hvis han skal satse for fullt mot VM-fellesstarten, kan Tour-starten i nederlandske Utrecht i 2015 stå i fare. Det mest vanlige for sykkelproffene er nemlig å kjøre Vuelta a España i august og september som oppkjøring til VM.

– Hvis jeg skal satse 100 prosent på VM, så er det mulig jeg må droppe Tour de France og kjøre Vueltaen, bekrefter Kristoff til TV 2.

Det tror ikke Kaggestad er en god idé.

- Det skjønner jeg ikke. Det er lang tid mellom Tour de France og VM. Rytterne som ikke kjemper i sammendraget går ut av Tour de France med veldig gode bein. De har ikke det samme behovet for restitusjon. Tour de France er en ideell oppladning til VM, sier TV 2-eksperten.