Jone Samuelsen ble helten i Sogndal

Scoret ett og hadde to målgivende da Sogndal ble nedkjempet i saftbygden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal-Odd 1-3

Kampen store helt ble Tippeligaens kanskje beste spiller så langt denne sesongen, Jone Samuelsen. Ikke nok med at han scoret ett mål, men i tillegg var han arkitekt bak både Nordkvelle og Storbæks mål. 

Etter kampen var Odd-trener Fagermo naturligvis veldig glad for seier, men hadde kun dette å si om kampens store spille: 

– Det blir en livstidskontrakt det, fortalte han til C More etter kampslutt. 

– Det er fantastisk deilig å vinne denne kampen. Dette var den tøffeste bortekampen vi hadde igjen, det går ikke an å spille fotball på dette kunstgresset, avsluttet han. 

Slik gikk det til

En kjempetabbe av André Hansen så ut til å koste Odd to poeng mot Sogndal søndag. Keeperen hadde hatt en bunnsolid kamp, men etter 75 minutter var han fullstendig upresset da et innlegg gled ut av hanskene hans.

– Mange keepere blir preget av en slik feil, men han er så mentalt sterkt at han ikke har noen problemer med å gå ut i feltet like etterpå. Han har vært utrolig god for oss de siste kampene, så han må få gjøre en feil han også, sa Fagermo til C More etter kampslutt. 

Debutant Psyché var våket og tuppet ballen i det tomme målet. Hansen så ut som om han ikke trodde hva han hadde gjort, men heldigvis for sisteskansen ble han reddet av lagkameratene.

Seks minutter før slutt avsluttet innbytter Fredrik Nordkvelle et mønsterangrep ved å bredside ballen i mål. Det var 28-åringens første seriemål for Odd.

Fire minutter senere kom en annen innbytter, Håvard Storbæk, alene med keeper. Midtbanespilleren var iskald og rundet Mathias Dyngeland før han trillet ballen i mål.

I første omgang hadde Jone Samuelsen gitt bortelaget ledelsen. Midtbanespilleren har hatt en eventyrlig sesong med landslagsdebut og storspill i eliteserien. (NTB/TV 2 Sporten)