Sverrisson-suser da Viking forverret Brann-krisen

Rødtrøyene hadde eventyrlige muligheter til å utligne, men misbrukte alt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann-Viking 0-1

Det var et presset Brann-lag som tok i mot Viking på Brann Stadion søndag kveld. Begge lagene var nokså desperate etter de tre poengene og kampen ga klart utrykk for dette.

Brann tapte kampen og har nå kun 12 poeng på 17 kamper og innerhar for øyeblikket nest siste plass på tabellen. Opp til trygg plass er det seks poeng. 

Etter 34 minutter falt avgjørelsen da Vikings Sverrisson fyrte av fra omtrent 30 meter. Skuddet var knallhardt og gikk via stolpen bak en sjanseløs Øvretveit.

Tross kun ett mål, hadde begge lag flere eventyrlige muligheter til å score flere. 

Spesielt Brann misbrukte mange sjanser. Flere ganger i både den første og den andre omgangen produserte laget eventyrlige muligheter uten å få uttelling. Hard jobbing i forsvar og litt hell, gjorde at Viking kunne ta med seg alle tre poengene hjem til Stavanger.

På overtid fikk Askar en enorm mulighet til å utligne. 

– Jeg kommer på et langt løp inn på bakerste og den sklir av foten. Det forteller alt om situasjonen vi er i nå. Hvis man er i flyten, så går den inn uansett om du så får den på leggskinnet. Nå går den ikke inn uansett.

Etter kampen var naturligvis matchvinner Sverrisson godt fornøyd.

– Jeg er veldig glad, vi trengte denne seieren. Det var veldig vanskelig og jeg er så glad for at vi klarte det. 

Matchvinneren avgjorde med en sjelden suser. 

– Jeg fikk ballen og treneren har bedt meg skyte mer, så jeg tenkte «hvorfor ikke».

En skuffet Norling møtte TV 2 etter kampen. 

– I dag skaper vi vanvittig mange sjanser og spillerne jobber hardt, men vi lykkes ikke med å få ballen i mål. Vi skaper bortimot 20 sjanser, med seks-syv på mål. Selv om det har skjedd før, og vi ligger der vi ligger, så må vi se på hvordan ting skjer og ta det derfra.

– Vi må ha selvtillit og ta litt ekstra tid av og til. Vi trenger å jobbe og trene på det, men kanskje vi også trenger hjelp fra oven.

Huseklepp var en av mange som misset i dag og etter kampen ga han uttrykk for hvordan han opplevde det hele. 

– Forferdelig tungt. Det er ikke første gangen vi skaper langt flere sjanser enn motstanderen og likevel taper. Vi bommer fra fire meter og de scorer fra 30. Nå må vi være nådeløse foran mål. Vi må tenke at «den ballen skal inn».

God start for Brann

Brann startet kampen best og så ut til å ville mest innledningsvis. Etter ni minutter kom Brann til en eventyrlig mulighet ved Barmen. Et innlegg fra kanten traff 20-åringen inne i feltet og kun en god redning fra Østbø hindret bergenserne i å ta ledelsen. 

Og det var tydelig Brann som ville mest. Laget fortsatte å presse og etter 16 minutter fikk Huseklepp nesten sitt første Tippeliga-mål. Vingen plukket opp ballen inne i feltet og fikk til slutt kontroll på ballen, dessverre for han og resten av Bergen gikk ballen like over, til Huseklepps store fortvilelse. 

Gavepakke og suser

Etter 19 minutter holdt Branns sisteskanse Øvretveit på å gjøre en gedigen tabbe. På et tilbakespill som han skulle bare klarere vekk roter han og sendte ballen i stedet rett i beina til Bödvarsson. Spissen avsluttet, men Øvretveit gjorde det godt igjen med en mesterlig redning.  

Kampen roet seg litt ned utover i omgangen, men etter 34 minutter smalt det. Vikings Sverrisson mottok ballen i mellomrommet og fra 30 meter fyrte han til. Ballen gikk via stolpen og i mål bak en sjanseløs Øvretveit. 

Målet kom etter at Brann hadde hatt nok av muligheter til å score, men Viking var meget effektiv og fikk et mål det var vanskelig å forsvare seg mot. 

Da dommeren blåste for pause, kunne Viking ta med seg et godt resultat inn til hvilen.

– Det er deilig å lede. Vi er fornøyd med mye og vi vil få mye overgangsmuligheter nå, sa Jonevret før andre omgang startet. 

Tok grep

Da lagene kom på banen igjen etter pause, var det umiddelbart ikke noe som tydet på at Brann hadde samme intensitet som i begynnelsen av den første omgangen. 

Viking kontrollerte mye av banespillet og Brann klarte ikke komme til noen sjanser de første ti minuttene. 

Da tok Norling grep. Han la om til 3-5-2 og satt Azar Karadas opp på topp i håp om at han kunne utrette noe for rødtrøyene. 

Og det betalte seg nesten umiddelbart. Badji spilte Huseklepp fri på kanten, som la et presist innlegg inn på pannebrasken til kraftspissen. Avslutningen ble litt for svak og Østbø reddet komfortabelt på steken. 

Etter omleggingen kom Brann mye bedre med i kampen og skapte sjanser uten å få full uttelling. 

Kjempesjanser

Etter 63 minutter tok kampen full fyr. Først er det Brann som får noen eventyrlige muligheter til å utligne, før Viking kjørte kontra og Bödvarsson kom alene mot mål. Øvretveit rykket ut og fikk avverget til stor protest fra de tilreisende Viking-supporterne som ville ha straffe og rødt kort til målvakten. 

Reprisene viste at Øvretveit gjorde en mesterlig inngripen, mens bildene ikke viser helt klart om Hanstveit felte spissen samtidig.  

Fem minutter senere var Karadas frempå igjen. Spissen raget høyest i luften og fikk til en god avslutning, men dessverre for han smalt den i tverrliggeren og ut. 

Brann offensive, men Viking med sjansene

Etter 79 minutter spilt kom Viking til sin største sjanse. Berisha fikk et innlegg rett i beina foran mål og avsluttet, men nok en mesterlig inngripen fra Øvretveit holdt Brann inne i kampen.

Kun minuttet senere var samme mann frempå igjen. Kom seg fra fra markeringen og fikk avsluttet, men nok en gang var Øvretveit der og reddet. 

Kjempesjanser på overtid

På overtid fikk Brann og Askar nok en eventyrlig mulighet til å utligne. Et innlegg ble slått inn i feltet og på bakerste stolpe kom en umarkert Askar som kunne bare breiside ballen i mål. I stedet havnet ballen i nettveggen.

Like etter fikk både Barmen og Lorentzen muligheten til å avgjøre kampen, men ingen maktet å få ballen over streken.

Viking vant til slutt kampen 1-0.