Perle fra Singh da Molde sendte Rosenborg ut av gullstriden

Kåre Ingebrigtsen tapte i sin første Tippeliga-kamp som Rosenborg-sjef og ligger nå tolv poeng bak Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde 3-1 Rosenborg

– Det var på tide at den gikk inn. Jeg har skutt mye uten å treffe, men her traff jeg bra, sa en godt fornøyd Harmeet Singh til CMore etter å ha blåst ballen i krysset og langt på vei sendt Rosenborg ut av gullkampen.

Rosenborg hang lenge godt med, men i andre omgang skrudde Molde opp tempoet og avgjorde kampen.

– Vi hang godt med

Kåre Ingebrigtsen var skuffet, men hadde tross alt gode grunner til å være fornøyd med prestasjonene.

– Jeg synes vi gjør en strålende førsteomgang og vi burde ledet til pause. Men det gjorde vi ikke. I andre omgang mister vi litt strukturen defensivt, men det er surt å tape denne kampen her. Vi kunne fort vunnet, mente nyansatte Kåre Ingebrigtsen, som også presiserte at Molde gjorde en god kamp.

Han gir ikke helt opp gullhåpet, selv om tolv poeng åpenbart blir tøft - om ikke umulig - å hente inn.

– Ja, det er nok over, men vi kommer til å kjempe så lenge det er en teoretisk mulighet til å hente dem inn igjen, sa han til CMore.

Molde-trener Tor Ole Skullerud hadde større grunn til å feire, og gjorde det til gangs da kampen var over.

– Ja, det var mye som skulle ut. Det er spesielt å slå Rosenborg, og det var en viktig kamp, sa Molde-sjefen om sin ekstatiske feiring etter kampen. 

Forutsetningene før kampen var enkle og greie. Molde hadde 39 poeng. Rosenborg hadde 30. Med Molde-seier ville Skullerud ha kvittet seg med en av sine antatt største rivaler til seriegullet. Med Rosenborg-seier ville nyansatte Kåre Ingebrigtsen plutselig være på avstand til å kunne kjempe om gullet.

Rosenborg farlige etter tidlig Molde-mål

Dessverre for Rosenborg var førstnevnte scenario som skulle utspille seg på Aker Stadion. Kun tre minutter var gått da Mattias Moström plukket opp en andreball og dro seg gjennom hele Rosenborg-forsvaret. Alene med Lund Hansen satte han ballen sikkert i nettet.

RETT I LEDELSEN: Mattias Moström sørget for tidlig Molde-ledelse. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RETT I LEDELSEN: Mattias Moström sørget for tidlig Molde-ledelse. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rosenborg kunne imidlertid fått utligningen ti minutter senere. Diskerud sendte Skjelvik gjennom forsvaret med en nydelig pasning, men Nyland avverget for hjemmelaget. Bortelaget fortsatte å skape sjanser, og midtveis i omgangen var de egentlig uheldige som lå under.

Søderlund var nemlig uhyre nær ved å sikre utligningen etter 27 minutter, men Nyland var igjen stødig mellom stolpene.

– Jeg liker det Rosenborg gjør her. De er friske og kommer frem med mange mann, sa reporter Ivar Hoff. 

Det var Tore Reginiussen enig i.

KUNNE UTLIGNET: Skjelvik kunne, og trolig burde, utlignet etter nydelig gjennombruddspasning fra Mikkel Diskerud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KUNNE UTLIGNET: Skjelvik kunne, og trolig burde, utlignet etter nydelig gjennombruddspasning fra Mikkel Diskerud. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Vi får et tidlig mål i mot, men så synes jeg vi hever oss og spiller svært bra, sa Rosenborg-kapteinen til CMore ved pause. 

Ny kalddusj for Rosenborg

Historien fra førsteomgang skulle gjenta seg for Molde og Rosenborg.

Daniel Chima Chukwu ble stående helt umarkert i sekstenmeteren og doblet Moldes ledelse. Dermed gikk utfordringen fra å være slak til bratt motbakke.

Ivar Hoff hadde også gått fra å skryte av Rosenborg, til å skryte av Molde.

– Nå viser Molde hvem som er det beste laget. Rosenborg henger ikke med for øyeblikket. 

Harmeet Singh skulle gi uttalelsen kjøtt på beina og hamret inn en vanvittig perle fra 20 meter. Etter en god Rosenborg-omgang hadde Molde plutselig avgjort kampen med sylskarpe avslutninger.

Morten Gamst Pedersen ble plassert på benken og kom innpå mot slutten av kampen. Like etter å ha blitt byttet inn dunket han et frispark rett på Molde-målet. Nyland, som ellers hadde vært strålende, feilberegnet ballbanen og lot skuddet gå inn.

Det hjalp imidlertid ikke stort. Molde hadde aldri nevneverdig problemer med å forsvare ledelsen, og befestet dermed posisjonen på toppen av tabellen.

Trolig kvittet de seg også med en gullrival.

ADJØ: Molde sa trolig farvel til Rosenborg i kampen om seriegullet.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ADJØ: Molde sa trolig farvel til Rosenborg i kampen om seriegullet.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kampfakta

Molde: Nyland; Linnes, Toivio, Forren, Flo; Mostrøm (Høiland 51'), Berg Hestad, Singh, E.Hestad (Agnaldo 76'); Chukwu, Elyounoussi (Svendsen 88').

Rosenborg: Lund Hansen; Mikkelsen, Strandberg, Reginiussen, Dorsin; Diskerud, Jensen, Selnæs, Diskerud (Berntsen 74'); Skjelvik (Gamst 74'), Riski, Søderlund (Sørloth 83').

Mål: Moström 3', Chukwu 55', Singh 63', Gamst Pedersen 75'