GAMLE VENNER: Dette bildet er tatt forut for Mesterliga-finalen mellom Mourinhos Inter og van Gaals Bayern München i 2010. Foto: AFP Photo
GAMLE VENNER: Dette bildet er tatt forut for Mesterliga-finalen mellom Mourinhos Inter og van Gaals Bayern München i 2010. Foto: AFP Photo

Van Gaal vil ikke ta Mourinho-diskusjon i media

Men Manchester United reagerer på Chelsea-managerens kommentarer rundt Luke Shaw.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under tre uker gjenstår til Premier League-starten, og ordkrigen mellom flere er allerede i gang.

Tidligere denne uken gikk José Mourinho ut i media og forklarte hvorfor hans Chelsea ikke valgte å gå for Manchester Uniteds nye signering Luke Shaw.

– Om du betaler så mye for en 19-åring – en fantastisk spiller – vil spillerne komme på kontordøra neste dag. De vil spørre hvorfor en 19-åring får bedre betalt enn spillere som har 200 kamper for klubben, sa Chelsea-sjefen.

Men ifølge engelske Daily Mail skal Chelsea allikevel ha forsøkt å signere engelskmannen, og også så sent som den samme dagen venstrebacken signerte for de røde djevlene skal Chelsea ha henvendt seg til Southampton.

– De forsøkte veldig hardt. Til og med helt til siste time, sier en kilde til avisen.

De skriver at Louis van Gaal er sint på Chelsea-sjefen fordi han forsøker å sette press på Shaw, og at Manchester United ser på utspillet som bitterhet fra Mourinho etter å ha måttet bite i det sure eplet.

Manchester Uniteds nye manager er dog en av de mest rutinerte ringrevene i fotballverdenen, og han lar seg ikke være med på noen ordkrig i media.

– Jeg tror ikke jeg trenger å diskutere ting i media. Det er bedre å diskutere med José, sa van Gaal etter lørdagens treningskamp mot Roma i USA, ifølge The Independent.

Les også: Rooney med drømmetreff da Manchester United vant igjen

Van Gaal ga Mourinho hans første trenerjobb
I den samtalen blir det trolig noen ord om Shaw, og Mourinho vil nok bli konfrontert med blant annet følgende uttalelse:

– Om vi skulle betale så mye for å signere 19-åringen Luke Shaw, hadde vi vært ferdige. Vi ville drept stabiliteten vi har med tanke på økonomisk fair play, og samtidig stabiliteten vi har i garderoben.

Manchester United-sjefen og Mourinho er gamle kamphaner, og møttes blant annet i Mesterliga-finalen i 2010. Den gangen vant Mourinho og Inter 2-0 over van Gaals Bayern München.

Mourinho fikk også sin første trenerjobb under van Gaal. Hollenderen var Barcelona-sjef da Mourinho fikk jobb i den spanske storklubben i 1997.

Les også: (2010) Van Gaal: – Du må spørre Mourinho om hva han lærte av meg