Mistet femteplassen med to sekunder etter punktering

– Alt gikk i oppløsning, sier Romain Bardet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tre uker etter utrettelig arbeid og så dette... Alt gikk i oppløsning med to kilometer igjen.

Ikke alt gikk etter planen for Ag2r på lørdagens tempoetappe. 

Jean-Christophe Péraud leverte en betryggende tempo og klatret opp til andreplass i sammendraget, men for lagkamerat Romain Bardet gikk det, som sitatet over tilsier, ikke like bra.

Den fjærlette klatreren lå på femteplass før den 54 kilometer lange kampen mot klokken, og så ut til å forsvare sin plass på sammenlagtlisten mot Tejay van Garderen på sjette. Men så kom punkteringen som gjorde at han måtte bytte sykkel, og da fikk han for alvor dårlig tid. 

Se hendelsen over!

I mål var han 4.17 bak suverene Tony Martin - mer enn godkjent for 23-åringen, men fattige to sekunder for mye til å beholde femteplassen. Den stakk van Garderen av med.

– Dette gikk ikke bra, men slik er idrett. Å miste femteplassen med bare to sekunder er utrolig frustrerende. Jeg har aldri kjørt en så lang tempoetappe før, men jeg tror jeg hadde tatt vare på femteplassen om det ikke var for punkteringen, sa han til rittarrangørens egen hjemmeside etter å ha kommet seg i mål. 

Applauderte nedlatende
For Péraud ble altså dagen betydelig bedre, men alt gikk etter planen for han heller.

Han gjorde nemlig som Bardet og punkterte underveis. Med det var plutselig andreplassen i sammendraget i fare, og en lite fornøyd Péraud applauderte støtteapparat sarkastisk idet de hev seg rundt for å gi veteranen en ny sykkel. 

Se hendelsen til høyre!

Tankene til 37-åringen gikk sannsynligvis tilbake til det som skjedde på den siste tempoetappen i fjor. Da falt Péraud på oppvarmingen til etappen og brakk kragebeinet. Sta som han er stilte han likevel til start, men når han så falt igjen var det over og ut og han måtte bryte rittet. 

Så galt gikk det ikke på lørdag. Péraud kom seg relativt raskt tilbake på sykkelen og sikret andreplassen til tross for tidstapet.

Etter målgang var han så rørt at han knapt klarte å si noe som helst.

– Dette er en enorm tilfredsstillelse. Det åpnet seg muligheter da Alberto Contador og Chris Froome brøt, og da begynte jeg å drømme om denne andreplassen. Jeg er lykkelig over å ha nådd det målet. Dette føles som «mission accomplished», sa han.