Palmason reddet Haglund fra ny nedtur

Reddet ett poeng i Ålesund like før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ÅLESUND (TV2.no): Det siste døgnet har ikke bare vært enkelt for Lillestrøm-trener Magnus Haglund. Fredag førte nemlig bombespøk til at LSK-treneren måtte bli igjen i Oslo da laget reiste til Ålesund.

Lørdag kom han seg omsider til Ålesund.

- I dag gikk det snilt og rolig for seg. Det var ingen problemer å komme seg hit i dag, sier Haglund til TV 2 Sporten.

Større problemer så det lenge ut til at Aalesund skulle få lørdag. En praktscoring av Sakari Matilla etter 66 minutter gjorde at det lenge så ut til at Lillestrøm måtte returnere til Lillestrøm uten poeng.

Men en fotballkamp spilles over 90 minutter. Det utnyttet Lillestrøm lørdag. 89 minutter var spilt da Lillestrøm omsider kom seg til en farlighet i Ålesund. En lang ball ble headet inn igjen i feltet til Palmi Palmason som fikk en enkel jobb med å styre inn 1-1. Dermed endte det med poengdeling i Ålesund.

- Dette kjentes utrolig godt. Det å få en scoring helt på tampen betyr mye for energien i garderoben. Samtidig var det et viktig poeng for å holde avstand til Aalesund som helt sikkert kommer til å ta en del poeng utover høsten når de får spilt sammen sitt nye lag, sier Lillestrøm-trener Haglund til TV 2 Sporten.

I Aalesund var man naturligvis skuffet etter kampslutt.

- Vi må begynne å ta lærdom av våre feil snart. I dag burde og skulle vi ha hatt tre poeng slik kampen utviklet seg. Det er greit nok at ett poeng er bedre enn ingen, men i dag føles det som et tap, sier AaFKs målscorer Sakari Matilla.

Ingen høydare
Utligningen på tampen må sies å være fullt fortjent ut i fra spill og sjanser.

Første omgang må med all respekt sies å være et langt gjesp mellom to lag som slet med å få det til offensivt. Lillestrøm hadde en brukbar sjanse ved Moryke Fofana etter 42 minutter, mens et frispark fra Jo Nymo Matland like før pause var det nærmeste lagene kom scoring.

Dermed gikk lagene til pause på 0-0 - til pipekonsert fra hjemmelaget. Det offisielle tilskuertallet i Ålesund var 6596 lørdag, men langt i fra så mange var til stede i sommervarmen på Sunnmøre.

Mer action etter hvilen

I andre omgang åpnet spillet seg noe mer opp. Etter 61 minutter kunne Erling Knudtzon sendt gjestene fra Lillestrøm i ledelsen, men han kom nok litt for skrått til og klarte ikke å overliste Sten Grytebust i Aalesund-målet.

Kampen trengte en scoring - og litt ut av det blå kom den. Mostafa Abdellaoue skaffet AaFK frisparket i sin hjemmedebut, og fra ca. 20 meter gjorde finske Sakari Mattilla alt riktig. Da gjensto det 24 minutter.

- Det var en matchvinnerscoring. En slik scoring burde holdt til seier, sier Sakari Matilla.

Lillestrøm måtte satse mer framover dette, og oppgjøre åpnet seg litt mer opp. Likevel var det ingen av lagene som kom til veldig store sjanser.

Ikke før det gjensto knappe ett minutt av ordinær tid. Da dukket altså Palmason opp og sørget for ett fortjent poeng til gultrøyene.

Dermed var det ingen av lagene som kunne være skikkelig fornøyd etter kampslutt.

- Det er ganske stor forskjell på tre og ett poeng. Vi hadde trengt tre poeng i den situasjonen vi er i nå, sier Jan Jönsson som innrømmer at resten av sesongen blir en kamp for å holde seg i Tippeligaen.

- Det blir det, men vi er positivt innstilt, sier AaFK-treneren.