Kristoff: - De andre frykter nok meg i morgen

Alexander Kristoff er stinn av selvtillit før Champs-Élysées.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Périgueux (TV 2): Alexander Kristoff gjennomførte en godkjent tempoetappe på den nest siste dagen i Tour de France. Søndag er det spurtfest opp paradegaten Champs-Élysées i Paris, noe som selvsagt var i bakhodet til nordmannen underveis på tempoetappen.

- Bedre enn forventet
Kristoff har skumle planer om å snyte de andre spurterne for seieren.

- De frykter nok meg i morgen, men Kittel og Greipel er nok like farlige, sier Kristoff.

I fjor endte Kristoff på 6. plass i Paris. Da var både Marcel Kittel, André Greipel og Peter Sagan foran Stavanger-karen. Kristoff har tatt store steg siden den gang, og han har bevist at han har mye saft i beina selv etter tre ukers tøff kjøring.

- Det kjennes litt bedre enn forventet. Det kan bli vanskelig å vinne på Champs-Élysées, men jeg har jo spurtet bra i det siste. Jeg kommer til å være helt der oppe, lover 27-åringen.

Gleder seg til å se kjæresten
Kun én nordmann har vunnet på Champs-Élysées. Det gjorde Thor Hushovd i 2006. Siden den gang har Daniele Bennati (2007), Gert Steegmans (2008), Mark Cavendish (2009-12) og Kittel (2013) seiret i den franske hovedstaden. På mange måter er den siste Tour-etappen spurternes VM-finale.

- Den etappen betyr mye. Det er spurternes etappe. Jeg har lyst til å vinne den en gang i løpet av karrieren, forteller Kristoff.

Da må han plassere seg godt før oppløpet.

- Man bør være blant de fire-fem første i den siste svingen, forteller han.

Målgangen i Paris markerer også slutten på tre ukers hardkjør. Kristoff forteller at han ser frem til å ta en pause fra sykkelen. Den familiekjære syklisten ser også veldig frem til å møte kjæresten (og fremtidige kone) Maren Kommedal i Paris.

- Og på mandag møter jeg Leo. Jeg håper han kjenner meg igjen, smiler Kristoff.