FRYKTER TERROR PÅ CUP: Ni gutter fra Ulvik IL skulle på Norway Cup for første gang, men blir hjemme. Foto: Annlaug Brandstveit
FRYKTER TERROR PÅ CUP: Ni gutter fra Ulvik IL skulle på Norway Cup for første gang, men blir hjemme. Foto: Annlaug Brandstveit

Guttelag samlet inn 30.000 kroner - trekker seg fra Norway Cup

Ulvik IL fra Hordaland skulle på fotballcupen på Ekebergsletta for første gang, men avlyser på grunn av terrorfare. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da terrortrusselen mot Norge ble offentliggjort torsdag, ble det årlige storarrangementet Norway Cup raskt nevnt som et mulig terrormål. 

Politiet gikk raskt ut og avkreftet dette, og arrangøren for den internasjonale fotballcupen forsikret deltakerne om at alt vil foregå som normalt, foruten ekstra sikkerhetsoppbud

Søndag ble det klart at hele 12 lag har trukket seg fra turneringen. 

BAKGRUNN: PST frykter terrorangrep mot Norge

SAMLESIDE: Les alt om terrortrusselen her

Samlet inn 30.000 kroner

Ni gutter på 13-årslaget fra Ulvik IL fra Hordaland, har avlyst turen til Norway Cup på grunn av terrorfaren.

– De er veldig skuffa. De har helt siden november jobbet hardt for å samle inn 30.000 kroner for å delta, og det er første gang noensinne at laget skulle på cupen, sier trener Ingvild Seljeseth Winters til TV 2.

Spillerne har solgt adventskalendere, lodd og is på forskjellige tilstelninger og sendt brev til lokale bedrifter gjennom åtte måneder.

Seljeseth Winters har ikke fått svar et endelig svar fra Norway Cup på om laget får igjen pengene sine. Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, sier til TV 2 at de ikke har tatt stilling til refusjonsspørsmålet

– Noen ble lettet

Treneren forteller at alle guttene forstår situasjonen, men at det er blandede følelser. 

– Vi hadde et foreldremøte på torsdag da trusselen kom. Da ble vi enige om å avlyse hvis ikke situasjonen forandret seg. Vi hadde et nytt møte fredag kveld og bestemte oss for å avlyse. Noen av guttene ble selvsagt opprørte, mens andre ble lettet. Vi tok dem med ut for å spise pizza og hadde vannaktiviteter på kaien etterpå, så det er godt humør på alle.

Laget håper de får tilbake pengene sine, men vil uansett arbeide for å kunne dra til fotballcupen på Ekebergsletta for første gang neste sommer. 

– Fotball skal være gøy

Isfjorden Idrettslagsfotball fra Møre og Romsdal har også avlyst sin reise. 

– Det går sikkert bra, men fotball skal være artig. Det er det ikke nå. Denne vurderingen ble tatt i dag tidlig, sier Kim Humo Nyheim fra Isfjorden IL til Åndalsnes Avis, lørdag.

Nyheim forteller til lokalavisen at de siden torsdag har hatt god kommunikasjon med spillerne sine, og at de fredag kalte inn til et foreldremøte.

– Etter møtet i går kveld, ba jeg de foreldrene som var bekymret, ta kontakt med meg. Jeg fikk mange tilbakemeldinger, og ut ifra disse ble det i morgentimene i dag klart at våre to lag; gutter 13 og 14 – som er de eneste lag fra Isfjorden som skulle ha vært med – ikke blir med på årets cup, forklarer Nyheim.

TV 2 har ikke kommet i kontakt med Nyheim eller Isfjorden IL.

Flere har trukket seg

Lørdag startet innsjekkingen for deltakerne på Norway Cup. Maria Jacobsen er leder for sekretariatet og har tatt imot alle som kommer.

– Det er noen lag som har trukket seg, men det er bare noen få. Vi har selvsagt ikke helt oversikt ennå, for det er innsjekking helt frem til klokken 22 i kveld, sier Jacobsen til TV 2.

Jacobsen beskriver stemningen som normal og at de fleste som henvender seg ikke har terrorrelaterte spørsmål.

– Det er selvsagt noen få som spør om terrorsituasjonen. Da forklarer vi så godt vi kan og beroliger dem, sier Jacobsen. 

Norway Cup har i år rekordmange påmeldte. Over 32.000 deltakere fordelt på 1550 lag fra 55 nasjoner gjør arrangementet til det største noensinne.