DUKKEMYSTERIUM: Dette er to av de minst elleve dukkene som ble etterlatt på trappen til minst elleve familier i nabolaget Talega i San Clemente i California. Foto: Orange County Sheriff's Department
DUKKEMYSTERIUM: Dette er to av de minst elleve dukkene som ble etterlatt på trappen til minst elleve familier i nabolaget Talega i San Clemente i California. Foto: Orange County Sheriff's Department

Mystiske dukker på trappen skremte vettet av nabolaget

Redde foreldre mente dukkene lignet døtrene deres, og politiet i den amerikanske byen startet etterforskning. Mysteriet ble løst etter noen dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag denne uken ble politiet i San Clemente i California kontaktet av en rekke familier som hadde funnet mystiske dukker etterlatt ved dørstokken sin.

Ingen lapp, ingen beskjed, kun en porselensdukke – av den gammeldagse typen.

Minst elleve tilfeller ble meldt inn, og politiet tok saken svært alvorlig. I hvert av husene hvor dukkene ble plassert bor det nemlig jenter i tiårsalderen, og foreldrene mente de ulike dukkene lignet på døtrene.

– Det virker ikke å være noen åpenbar sammenheng mellom de som har fått dukkene, sa Jeff Hallock i politiet i Orange County til CBS News.

– Ligner barna

– Folk sier også at dukkene ligner på barna deres, noe som er skremmende, sier Hallock.

En mor, som ønsket å være anonym, forteller at datteren var svært opprørt.

– Vi er veldig urolige og tar dette åpenbart svært alvorlig siden det angår våre barn, sier hun til CBS.

Moren trodde først det var en spøk, inntil hun hørte at mange andre familier i nabolaget også hadde funnet dukker på trappen.

Gåten ble løst

Mysteriet fikk imidlertid en oppklaring etter noen dager.

Det viste seg at dukkene var etterlatt der av en velmenende kvinne fra nabolaget.

Ifølge politiet kjenner hun familiene fra før, og går i samme kirke som dem hver søndag.

– Etterforskerne har konkludert med at naboen hadde gode intensjoner, og at dukke-gavene var ment som en hyggelig gest, sier Hallock, og legger til:

– Saken vil ikke etterforskes ytterligere.